Prvi 93 pregleda 19. rujna 2022.

Kralj Charles III. svima se zahvalio na porukama podrške

theroyalfamily/Instagram/canva

Uoči sprovoda britanske kraljice Elizabete II. koji će se održati danas, kraj Charles je rekao kako su on i Camilla, kraljica supruga, duboko dirnuti podrškom koju su primili iz cijelog svijeta i svima se zahvalio na porukama sućuti

"Tijekom posljednjih deset dana, moja supruga i ja bili smo duboko dirnuti brojnim porukama sućuti i podrške koje smo primili iz ove zemlje i diljem svijeta", rekao je kralj Charles III. i dodao kako su bili dirnuti i svima onima u Londonu, Cardiffu, Edinburghu i Hillsboroughu koji su se potrudili doći i odati poštovanje doživotnoj službi pokojne kraljice Elizabete II, piše BBC

"Dok se pripremamo reći naše posljednje zbogom, jednostavno sam želio iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim onim bezbrojnim ljudima koji su bili takva podrška i utjeha mojoj obitelji i meni u ovom trenutku tuge", poručio je kralj. 

Kako piše 24sata, pogreb kraljice Elizabete II, jedan je od najvećih logističkih izazova u britanskoj povijesti i održat će se danas u Westminsterskoj opatiji. Pogrebu će prisustvovati oko dvije tisuće gostiju između kojih su japanski car Naruhito, francuski predsjednik Emmanuel Macron, američki predsjednik Joe Biden te hrvatski predsjednik Zoran Milanović sa suprugom Sanjom.

Ispraćaj kraljice će započeti u Westminster Hallu u podne po srednjoeuropskom vremenu, a pripreme za procesiju već su započele danas u 6 i 30 kada su se zatvorila vrata Westminster Halla. 

Ispraćaj kraljice Elizabete II. možete pratiti uživo na 24sata YouTube kanalu. 

 

Tvoja reakcija?