Prvi 862 pregleda 17. travnja 2021.

Posljednji ispraćaj: Kraljevska obitelj pokopala princa Philipa

Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL

Princ Philip, vojvoda od Edinburgha, britanski princ i suprug kraljice Elizabete II., preminuo je 9. travnja 2021. u 100. godini. Kraljevska obitelj danas se oprostila oca, djeda, pradjeda...

Članovi kraljevske obitelji oprostili su se od princa Philipa na misi u kapelici St. George. Na posljednjem ispraćaju bili su kraljica Elizabeta II., princ Charles, princeza Anne, prinčevi Andrew i Edward te njihove obitelji.

 | Autor: Adrian Dennis/Press Association/PIXSELL Adrian Dennis/Press Association/PIXSELL

Kraljevska garda unijela je tiijelo princa Philipa u kapelicu St. George gdje je nakon minute šutnje nadbiskup Canterburya Justin Webly započeo s ceremonijom posljednjeg ispraćaja, misom za preminulog vojvodu od Edinburgha, piše 24sata. Prije dolaska, članovi kraljevske obitelji hodali su u povorci, a princ je za života odabrao pjesme za svoj sprovod koje su svirale u pozadini.

 | Autor: Alastair Grant/PA Images/PIXSELL Alastair Grant/PA Images/PIXSELL

Kako bi se oprosili od princa, građani su se okupili na ulicama oko dvorca Windsor. Zbog korona virusa na sprovodu je bilo dopušteno samo 30 ožalošćenih, ali to nije spriječilo građane da pokažu tugu na ulicama grada.

 

Izvor: 24sata 

Tvoja reakcija?