Prvi Recikliraj i zaradi! 130 pregleda 06. travnja 2022.

Kreativni osnovnoškolci naučili reciklirati na zabavan način

čistoća

Kreativni osnovnoškolci su, inspirirani videima Magic Leona na JoomBoosu u serijalu 'Recikliraj i zaradi', izradili zabavne, zanimljive i korisne predmete od starih, iskorištenih i odbačenih stvari!

Iz Zagrebačkog holdinga na svom su Facebook profilu prije nekoliko dana objavili zanimljiv i vrlo edukativan video, jedan u nizu iz njihovog projekta 'Odvajamo otpad, usvajamo navike', koji je poznat i pod hashtagom #razvrstajme te je pokrenut u suradnji s JoomBoosom.

Naime, ovoga su puta posjetili učenike iz Osnovne škole Brestje koji su od otpada napravili kreativne i zanimljive predmete koji se ponovno mogu koristiti u školi, u kućanstvima i koji su umjesto odbačenih stvari postali veoma željene novotarije!

POGLEDAJTE VIDEO:

Dječaci i djevojčice iz prvih i drugih razreda pokazali su kakve su oni kreativne i zanimljive predmete napravili, inspirirani videima iz serijala 'Recikliraj i zaradi', koji je u sklopu ovog projekta svakog četvrtka izlazio na JoomBoos YouTube kanalu. U tom je serijalu naš Magic Leon sa svojim malim pomagačima izrađivao posudice za olovke i četkice, police za knjige i druge sitnice, pa čak i stolić za kavu. A evo što su napravili klinci iz OŠ Brestje!

Jedan je razred od starih staklenki napravio posudice za čokoladice, kekse i slatkiše, dok je drugi razred od, također starih staklenki i nekoliko salveta, izradio šarene svijećnjake. 

U jednom su se razredu baš zaigrali pa su od tuljaca od iskorištenog WC papira napravili šarenu stonogu, a u jednom su razredu od kartona i starih plastičnih čepova izradili društvenu igru. Još jedan kreativan predmet proizašao iz ove zabavne radionice dječje mašte je i raznobojni okvir za fotografije, nastao od šarenih slamki. Wow!

 | Autor:

Osnovnoškolci su na kraju ispričali svojoj učiteljici, ali i svima koji su pogledali video, kako su inspiraciju stvarno pronašli u videima Magic Leona na JoomBoosu.

Možda te zanima... Ovako će svijet izgledati ako prestanemo reciklirati...?

Ako se i vi želite prisjetiti serijala 'Recikliraj i zaradi' u kojemu je Leon učio djecu, ali i ljude svih uzrasta, kako od starih i odbačenih predmeta napraviti nešto novo, korisno i prekrasno, bacite oko na naš YouTube kanal!

Tvoja reakcija?