Rižoto svi volimo, a lignje isto tako. Zato vam donosimo recept za rižoto s lignjama i aromatičnim biljem koji je gotov za svega 40 minuta. Uživajte u pripremi!
SASTOJCI
- lignja 300 g
- luk 1 kom
- češnjak 2 režanj
- bijelo vino 250 ml
- riža za rižoto (carnaroli, arborio, vialone nano...)
- 350 g sol
- svježe mljeveni crni papar
- ružmarin
- listići svježeg peršina
- maslac 30 g
- maslinovo ulje
- riblji temeljac 1 l
POSTUPAK
- Na ulju poprži luk i češnjak.
- Prženom luku dodaj lignje narezane na kolutiće, posoli ih i popari prema ukusu i pusti da se dinsta 10-ak minuta.
- Dodaj vino i kuhaj još 10 minuta, piše miss7.
- Dodaj rižu i 1 šalicu temeljca, promiješaj i dodaj još temeljca, kada ga riža upije.
- Kada je riža u potpunosti kuhana, umiješaj maslac i ružmarin.
- Kod posluživanja pospi svježe sjeckanim peršinom. Možeš poslužiti i uz pržene ili grilane krakove lignji. Slasni dodaci prilikom posluživanja su i svjei kopar te naribana korica nešpricanog limuna. Mljac!
Pogledaj video:
@finimini.podravka Roštilj propao, ali Noodlesi nisu 🍜 @Bruno Lukic #finimini #noodles #podravka #prvimaj #praznikrada #hrvatska ♬ original sound - Fini-Mini
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.