Savršena za tople dane, ova brza i ukusna tjestenina donosi bogatstvo morskih okusa. Ukoliko nemate kozice, zamijenite ih dagnjama ili drugim plodovima mora. U slast!
SASTOJCI
- kozice 250 g
- tjestenina 400 g
- češnjak 3 režanj
- bijelo vino 100 ml
- maslinovo ulje 2 žlica
- peršin 1 svežanj
POSTUPAK
- Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente, piše miss7.
- Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša.
- U tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice.
- U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije. Po potrebi dodaj još vode od kuhanja tjestenine.
- Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj. Tjesteninu posluži uz čašu vina i uživaj u okusu Mediterana!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.