Prvi 1768 pregleda 06. srpnja 2025.

Lagani morski ručak za tople dane: Tjestenina s kozicama

canva

Savršena za tople dane, ova brza i ukusna tjestenina donosi bogatstvo morskih okusa. Ukoliko nemate kozice, zamijenite ih dagnjama ili drugim plodovima mora. U slast!

SASTOJCI

  • kozice 250 g
  • tjestenina 400 g
  • češnjak 3 režanj
  • bijelo vino 100 ml
  • maslinovo ulje 2 žlica
  • peršin 1 svežanj

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente, piše miss7.
  2. Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša.
  3. U tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice. 
  4. U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije. Po potrebi dodaj još vode od kuhanja tjestenine.
  5. Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj. Tjesteninu posluži uz čašu vina i uživaj u okusu Mediterana!

Tvoja reakcija?