Prvi 981 pregleda 29. svibnja 2022.

Liječnici su ovoj curi naplatili 300 kuna - jer je plakala...

reuters/pixsell/CANVA

Sestra poznate YouTuberice Camille Johnson ostala je neugodno iznenađena nakon što je, na svom medicinskom računu nakon posjete liječniku, vidjela da joj je naplaćeno i to što je plakala za vrijeme pregleda

Popularna YouTuberica Camille Johnson na svom je Twitteru podijelila fotografiju računa koji je izdan njenoj sestri nakon pregleda na kojemu su joj, između ostalog, naplatili to što je plakala za vrijeme pregleda.

Naime, kako piše Miss7 Zdrava, Camilleina sestra već se neko vrijeme bori s rijetkom bolešću i često se osjeća bespomoćno i frustrirano pa je za vrijeme pregleda počela plakati, no liječnici ju nisu ni pitali zašto plače, niti su joj pomogli radi bilo kakve procjene, samo su joj i to naplatili kao dio pregleda.

Plakanje su liječnici naplatili kao kratku emocionalnu/bihevioralnu procjenu kojom se inače testiraju znakovi ADHD-a, depresije, anksioznosti, suicidalnog rizika i zloupotrebe supstanci. Američki liječnici provode i naplaćuju ovaj test od 2015. godine kada je postao dio Zakona o pristupačnoj skrbi, a on se obično izdaje kao upitnik koji pacijent treba ispuniti prije pregleda.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Camille je za The Independent rekla da njezinu sestru nisu procjenjivali zbog depresije i drugih mentalnih bolesti. Tvrdi da je liječnik u neimenovanoj zdravstvenoj ustanovi primijetio suze njezine sestre, ali nije rekao ništa. 

U svojoj objavi na Twitteru, Camille je označila i američkog senatora Bernija Sandersa kako bi privukla njegovu pozornost na problem. "Više su joj naplatili plakanje nego procjenu vida, analizu hemoglobina, procjenu zdravstvenog rizika ili vađenja krvi. Bernie Sanders, oduvijek sam ti željela reći da te volim. Možda ćeš vidjeti ovo", napisala je Camille.

 | Autor: reuters/pixsell/CANVA reuters/pixsell/CANVA

Njezina objava izazvala je brojne reakcije, a neki su odlučili podijeliti i svoje iskustvo s američkim zdravstvenim sustavom. Jedna djevojka je također podijelila fotografiju svog medicinskog računa na kojemu se vidi da su joj naplatili gotovo 2000 dolara za 'ženske usluge'. Ta djevojka je rekla da liječnici pod 'ženske usluge' računaju trošak testa na trudnoću.

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?