Za samo sat vremena pripremite savršeni brownie s glazurom od kave. Uživajte!
SASTOJCI
- suncokretovo ulje 230 ml
- šećer 300 g
- jaje 3 kom
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- instant kava 2 žličica
- kakao prah 100 g
- glatko brašno 130 g
- sol 1 žličica
- prašak za pecivo 0,50 žličica
- tamna čokolada 150 g
GLAZURA OD KAVE
SASTOJCI
- instant kava 2 žličica
- voda 2 žlica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- šećer u prahu 180 g
- maslac 1 žlica
POSTUPAK
- Četvrtastu posudu za pečenje (cca 25 x 30 cm) obloži papirom za pečenje, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- U velikoj posudi izmiksaj ulje, šećer, jaja, ekstrakt vanilije i kavu. Dodaj prosijano brašno, kakao, sol i prašak za pecivo pa miješaj dok se sastojci ne sjedine. Na kraju drvenom špatulom lagano umiješaj nasjeckanu čokoladu.
- Tijesto prelij u pripremljenu posudu za pečenje, zagladi ga i peci u zagrijanoj pećnici 25-30 minuta. Pričekaj da se brownies u potpunosti ohlade.
- Za to vrijeme pripremi jednostavnu glazuru od kave. Rastopi kavu u vodi pa dodaj vaniliju, šećer i rastopljeni maslac. Energično miješaj mutilicom dok glazura ne postane glatka. Ako ti se čini pregusta, dodaj još žlicu ili dvije vode.
- Prelij glazuru preko ohlađenih brownieja, pokrij posudu plastičnom folijom i stavi je u hladnjak kako bi se glazura stisnula.
- Brownies reži tankim i oštrim nožem i pažljivo ih izvadi na tanjur.
Pročitajte više na: https://gastro.24sata.hr/recepti/brownies-za-najvece-obozavatelje-kave-28835 - gastro.24sata.hr
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.