Prvi 379 pregleda 03. rujna 2021.

Majka tražila od kćeri (16) da plaća stanarinu. Je li u pravu?

canva/youtube

Jedna majka je ispričala kako je svoju 16-godišnju kćer zamolila da joj pomogne s plaćanjem stanarine, no njezina kći je to odbila i tako je pokrenuta velika internet rasprava

Jedna samohrana majka iz Velike Britanije na jednom je roditeljskom forumu podijelila priču o tome kako je svoju 16-godišnju kćer zatražila novčanu pomoć kako bi platila stanarinu, piše Miss7. Situaciju je dodatno pojasnila i rekla da će njezina kćer uskoro napuniti 17 godina te da je početkom ljeta krenula stažirati u jednoj tvrtki i da joj to donosi godišnji prihod od 14,5 tisuća funti (oko 126 tisuća kuna).

Dodala je i da njezina kći nema nikakvih financijskih troškova osim što si svaki dan kupuje ručak, ali da joj, zapravo, ni to nije nužno jer ima priliku svaki dan nositi ručak od kuće. 

 | Autor: canva/youtube canva/youtube

"Zamolila sam je da pridonosi sa 50 funti (oko 400 kuna) tjedno kućanstvu. Za to joj je osigurana sva hrana, topla voda koju može koristiti, prijevoz kamo god želi, otprilike kad god to poželi, prijevoz do posla i s posla svaki dan (s obzirom da ne živimo na autobusnoj ruti, pa nema mogućnost javnog prijevoza) i druge uobičajene stvari. Pa, natjerala me da se osjećam kao najgora majka na svijetu što sam pitala", rekla je majka te dodala da joj je još i objasnila da je, s obzirom na njene godine, izgubila dječju naknadu te da uskoro očekuje da će i njezin otac prestati plaćati uzdržavanje, a njihovi su troškovi ostali isti. 

 | Autor: canva/youtube canva/youtube

Komentari na forumu su se uskoro počeli redati, a mnogi od njih su bili na strani majke. 

"Uopće niste nerazumni! 16-godišnjakinja koja zarađuje treba doprinositi kućanstvu. Ostatak može uštedjeti, što će je dovesti u financijski vrlo dobar položaj, a ako ona odluči ne platiti, može i odlučiti iznajmiti vlastito mjesto za život", rekla je jedna žena na forumu.

"Kad sam pročitao naslov teme, mislio sam da je to pomalo zlobno, međutim, predomislio sam se i mislim da je možda pomalo razmažena. Ja bih joj prestao plaćati prijevoz, telefonski račun i satove vožnje i dopustio joj da sama organizira i plati te stvari", dodao je drugi korisnik foruma.

Naravno, bilo je i onih koji se nisu složili s majkom.

"Naravno da ste nerazumni. Tražite od 16-godišnjeg djeteta da plati boravak u vlastitom domu", nadovezala se jedna žena.

Što mislite, tko je tu u pravu?

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

POGLEDAJTE VIDEO DANA:

Tvoja reakcija?