Prvi KORONA VIRUS 4091 pregleda 27. ožujka 2020.

Mališani crtežima Beroša i Markotić oduševili javnost

POOL, Zeljana Sikic/Facebook, Općina Nuštar/Facebook

U vrijeme pandemije korona virusa dječak i djevojčica su odlučili nacrtati svoje heroje. Time su izmamili osmijeh na lice javnosti, ali i članovima Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Djevojčica Eva Šikić (10) iz Murtera nacrtala je Alemku Markotić, ravnateljicu klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević', na novčanici od 30 kuna, piše 24sata. 

Evina teta Željana Šikić na Facebooku je podijelila status i objavila fotografiju crteža nećakinje i raznježila javnost:

"Kaže sunce tetino da na novčanice idu samo veliki ljudi...Također je primjetila da na novčanicama nema žena. Zato evo jedne velike."

Ministar nazvao dječaka

Prije nekoliko dana, osmogodišnji dječak Šimun iz Nuštra nacrtao je omiljene superjunake iz stripova: Supermana, Batmana, Flasha i Čudesnu ženu, ali je ispod njih napisao imena članova Nacionalnog stožera civilne zaštite: Vili, Kruno, Davor i Alemka. Objava Šimunova crteža ubrzo je postala viralna, a na nju je odgovorio i sam ministar Beroš, piše 24sata.

Ubrzo se oglasio i ministar u komentaru sa službene Facebook stranice koronavirus.hr.:

"Dragi Šimune, hvala ti. Čuvaj svoje bližnje...Ti si njihov štit i moj junak! Pozdravlja te Vili"

Novinari 24sata posjetili su obitelj malog Šimuna u Nuštru i organizirali telefonski razgovor dječaka s ministrom Berošem, koji su snimali uživo.

"Jel gledaš svaki dan nastavu na našoj televiziji? Molim te puno vrijedan, to ti je najvažnije", poručio je Beroš osmogodišnjem Šimunu te ga pitao zna li da treba čuvati sve članove svoje obitelji. 

-"Znam. Prijeti nam taj korona virus, ja ne znam od kud se on stvorio", rekao je Šimun te rekao Berošu kako je on za njega superheroj. 

"Ti si za mene superheroj. Čuvaj starije i roditelje i upozoravaj ih na preporuke koje mi dajemo", rekao je ministar pred kraj telefonskog razgovora Šimunu. 

Možda te zanima... Ministar odgovorio na pitanja: Smijemo li se družiti vani?

Dječaku Šimunu se zahvalio i Davor Božinović:

"Napravit ćemo sve da našoj djeci vratimo djetinjstvo. Šimune hvala na podršci, zbog vas se nikada nećemo umoriti!"

 

Tvoja reakcija?