Ovaj quiche nema koru, ali ima sve ostalo: kremastu teksturu, pikantne detalje i savršen balans. Sušene rajčice i kozji sir su glavni dio ovog recepta, dok špinat, ljutika i začini samo pojačavaju okus
SASTOJCI
- sušene rajčice u maslinovu ulju 0,50 šalica
- ljutika 2 kom
- češnjak 3 režanj
- origano - svježi 2 žlica
- mladi špinat 140 g
- jaje 8 kom
- vrhnje za kuhanje 0,33 šalica
- mlijeko 0,33 šalica
- dijon senf 1 žlica
- svježe mljeveni crni papar 0,50 žličica
- sol 0,49 žličica
- kozji sir 115 g
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 175 °C. Lagano naulji kalup za pite promjera 23 cm. U velikoj tavi zagrij 1 žlicu ulja od rajčica na srednje jakoj vatri, piše miss7.
- Dodaj nasjeckanu ljutiku i pirjaj uz povremeno miješanje dok ne omekša i postane staklasta, oko 2 minute.
- Dodaj sitno nasjeckane češnjak i origano i grubo nasjeckane sušene rajčice te pirjaj oko 1 minutu dok ne zamiriše. Umiješaj špinat i miješaj dok ne povene, oko 3 minute.
- Makni s vatre i ostavi da se smjesa malo ohladi, 5 minuta. U velikoj zdjeli pomiješaj jaja, vrhnje, mlijeko, senf, papar i sol pa dobro izmuti.
- Umiješaj ohlađenu smjesu sa špinatom i ⅔ količine izmrvljenog kozjeg sira. Ulij smjesu u pripremljeni kalup i pospi preostalim sirom po vrhu.
- Peci 35–40 minuta, dok se ne stegne i lagano ne porumeni uz rubove.
- Ako počne previše tamniti, lagano prekrij aluminijskom folijom. Ohladi 10 minuta prije posluživanja.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.