Prvi Recepti 17267 pregleda 13. ožujka 2025.

Martha Stewart ima najfiniji recept za čokoladnu roladu

screenshot

Otkrili smo fantastičan recept za čokoladnu roladu autorice Marthae Stewart, koja nas podsjeća na djetinjstvo. Sa samo sedam sastojaka, ovaj desert je jednostavan i ukusan, ali važno je da se dobro ohladi prije rezanja. Isprobaj ga već danas!

SASTOJCI

  • tamna čokolada 200 g
  • kava 70 ml
  • jaje 7 kom
  • šećer 200 g
  • slatko vrhnje 240 ml
  • šećer u prahu 2 žlica
  • kakao prah 2 žlica

 | Autor: screenshot screenshot

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje (cca 35 x 45 cm) obloži papirom za pečenje, piše miss7.
  2. Razdvoji žumanjke i bjelanjke.
  3. Čokoladu pomiješaj s kavom pa je otopi na pari. Kad se ohladi, umiješaj žumanjke i šećer pa miksaj nekoliko minuta. 
  4. U drugoj posudi izmiksaj sve bjelanjke u snijeg pa ga lagano umiješaj u smjesu čokolade i žumanjaka.
  5. Smjesu rasporedi po pripremljenom limu i peci 20-ak minuta. 
  6. Nakon 10-ak minuta hlađenja, gornju stranu biskvita pospi kakaom u prahu pa je izokreni na rešetku i skini papir za pečenje s druge strane. Pričekaj da se u potpunosti ohladi. 
  7. Istuci slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premaži ga preko biskvita, pažljivo zarolaj i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.


 

Tvoja reakcija?