Otkrili smo fantastičan recept za čokoladnu roladu autorice Marthae Stewart, koja nas podsjeća na djetinjstvo. Sa samo sedam sastojaka, ovaj desert je jednostavan i ukusan, ali važno je da se dobro ohladi prije rezanja. Isprobaj ga već danas!
SASTOJCI
- tamna čokolada 200 g
- kava 70 ml
- jaje 7 kom
- šećer 200 g
- slatko vrhnje 240 ml
- šećer u prahu 2 žlica
- kakao prah 2 žlica
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečenje (cca 35 x 45 cm) obloži papirom za pečenje, piše miss7.
- Razdvoji žumanjke i bjelanjke.
- Čokoladu pomiješaj s kavom pa je otopi na pari. Kad se ohladi, umiješaj žumanjke i šećer pa miksaj nekoliko minuta.
- U drugoj posudi izmiksaj sve bjelanjke u snijeg pa ga lagano umiješaj u smjesu čokolade i žumanjaka.
- Smjesu rasporedi po pripremljenom limu i peci 20-ak minuta.
- Nakon 10-ak minuta hlađenja, gornju stranu biskvita pospi kakaom u prahu pa je izokreni na rešetku i skini papir za pečenje s druge strane. Pričekaj da se u potpunosti ohladi.
- Istuci slatko vrhnje sa šećerom u prahu. Premaži ga preko biskvita, pažljivo zarolaj i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.