Prvi 471 pregleda 09. listopada 2021.

Mattel izbacio prvu rodno neutralnu Barbie lutku

INSTAGRAM/@BIGFOOTINCANADA

Barbie lutke oduvijek su pratile društvene promjene pa smo ih tako imali prilike vidjeti kao liječnice, astronautkinje, rock zvijezde... A sada se ovoj kolekciji 'emancipiranih Barbika' pridružuje i ona rodno neutralna

Od 1959. godine, kada su se prvi put pojavile Barbie lutke, one nastoje pratiti društvene promjene. Tako smo mogli vidjeti kako se 'Barbike' pretvaraju u liječnice, profesorice, rock zvijezde...

Također, ove lutke pokazale su da se ljepota ne krije u izmišljenom savršenstvu i da ju u svima možemo pronaći bez obzira na rasu, invaliditete ili tjelesne poteškoće. Sada je Mattel, proizvođač Barbie lutaka, u posebnoj kolekciji odlučio prikazati i ljepotu bez obzira na spol, piše Miss7.

‘’Igračke su odraz kulture, a kako svijet nastavlja slaviti pozitivne učinke uključivosti, smatramo da je vrijeme za liniju lutaka koje neće biti etiketirane’’, izjavila je Kim Culmone, glavna dizajnerica Barbie lutaka. 

'Barbike' su promišljeno izrađene kako se ne bi mogao pretpostaviti njihov spol što znači da se pazilo na veličinu i oblik usana, trepavica i čeljusti. Rodno neutralna Barbie u odnosu na original nema grudi, ali izostala su i široka ramena kao što ih ima Ken. 

Što vi mislite o novoj Barbie lutki?

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

POGLEDAJTE VIDEO DANA: 

Tvoja reakcija?