Prvi 201 pregleda 04. svibnja 2022.

Mattel izradio Barbie lutku u čast kraljice Elizabete II.

barbie/instagram

Britanska kraljica Elizabeta II. ove je godine proslavila svoj 96. rođendan i 70 godina vladavine na tronu Velike Britanije pa je povodom toga dobila svoju prvu Barbie lutku

U čast njenog 96. rođendana i platinastog jubileja kojim je proslavila 70 godina na tronu Velike Britanije, britanska kraljica Elizabeta II. dobila je svoju Barbie lutku, piše People

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Barbie (@barbie)

Ova Barbie lutka odjevena je u bijelu haljinu nježnog floralnog uzorka, a preko tijela ima plavu lentu ukrašenu ordenima koje je stekla tijekom svoje vladavine. Na glavi ima tijaru koja je inspirirana onom koju je kraljica nosila na vjenčanju s princom Phillipom te ogrlicu i naušnice iz iste linije.

 | Autor: barbie/instagram barbie/instagram

"Vladavina kraljice Elizabete II. imala je izvanredan utjecaj zauzimajući položaj koji ima vrlo malo žena. Najduže vladajući britanski monarh i prva osoba koja je doživjela platinasti jubilej, kraljica Elizabeta posvetila je sebe službi i dužnosti te je svjedočila nemjerljivoj promijeni svijeta", ispričala je povjesničarka i profesorica Kate Williams.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @another_girls_junk

"Kada je došla na tron, 1952. godine, žene nisu bile ohrabrene da rade, a političari su bili iznimno sumnjičavi prema mladim ženama na funkciji monarha. No, ona im je pokazala da su u krivu i dokazala se kao vješt vođa i diplomat", dodala je. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Zen (@zen_bkk)

Ova lutkica dolazi u raskošnoj kutiji koja podsjeća na prostoriju u kojoj stoji kraljevsko prijestolje u Buckinghamskoj palači, a možete ju kupiti po cijeni od 75,99 dolara, odnosno 545 kuna.

Tko mora imati ovu Barbie lutku? 

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?