Prvi 364 pregleda 21. kolovoza 2018.

Mobitel je prljaviji od WC školjke

Pinterest

Svi imamo naviku oprati ruke nakon izlaska iz toaleta jer je opće poznato da je to mjesto prepuno bakterija, no isto to bismo trebali činiti i nakon korištenja mobitela.

Portal Mirror proveo je istraživanje o količini bakterija koje se kriju na wc školjci kao i onima koje možemo naći na našim pametnim telefonima i došao je do šokantnog otkrića.

via GIPHY

Čini se kako se na zaslonu mobitela nalazi deset puta više bakterija nego li na dasci wc školjke, a s obzirom da je riječ o bakterijama koje mogu izazvati razne bolesti, ovu spoznaju bismo trebali shvatiti ozbiljno.

Još jedno istraživanje u Engleskoj je otkrilo kako čak svaka treća osoba nikada u životu nije prebrisala svoj pametni telefon vlažnim maramicama za dezinfekciju, a samo jedna od 20 osoba je svoj mobitel očistila jednom u šest mjeseci.

via GIPHY

Doktor Dr Shirin Lakhani objašnjava kako su bakterije pronađene na mobilnim uređajima posebno opasne za kožu i mogu pogoršati stanje s aknama te uzrokovati razne vrste osipa i svrbeža na koži kojeg se kasnije nije lako riješiti.

via GIPHY

Nadamo se da ćeš ubuduće i ti češće prebrisati svoj mobitel.

 | Autor: Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Tvoja reakcija?