Ovaj mramorni kuglof prava je šećerna bomba, a jedna ili dvije kriške sigurno će popraviti raspoloženje. Ako voliš čokoladni preljev, rastopi 150 g tamne čokolade s 75 ml vrhnja i prelij preko ohlađenog kuglofa. Ako ne želiš čekati, samo ga pospi šećerom u prahu i poslužuj uz tučeno vrhnje ili kuglicu sladoleda
SASTOJCI
- glatko brašno 350 g
- prašak za pecivo 3 žličica
- sol 1 prstohvat
- šećer 400 g
- kakao prah 60 g
- voda 6 žlica
- maslac 350 g
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- jaje 5 kom
- mlijeko 60 ml
POSTUPAK
- Prosij brašno s praškom za pecivo i soli, piše miss7.
- U manjoj posudici pomiješaj kakao i toplu vodu.
- Rastopljeni i rashlađeni maslac izmiksaj sa šećerom i ekstraktom vanilije. Dodaj jedno po jedno jaje pa miksaj dok smjesa ne postane svjetlija i pahuljasta.
- U pripremljenu smjesu naizmjence dodaj brašno i mlijeko. Dobro izmiješaj.
- Trećinu smjese premjesti u drugu posudu pa pomiješaj s pripremljenom mješavinom kakaa i vode.
- U namašćeni kalup za kuglof stavi po jednu žlicu bijele smjese pa na nju žlicu s kakaom. Ponavljaj postupak dok ne potrošiš cijelu smjesu.
- Peci otprilike 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 175 stupnjeva. Provjeri čačkalicom je li pečeno pa pusti da se kuglof rashladi prije no što ga izvrneš iz kalupa.
- Po želji mramorni kuglof prelij ganacheom od tamne čokolade ili ga ohlađenog pospi šećerom u prahu.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.