Prvi 524 pregleda 24. srpnja 2022.

JoomBoosova hit serija osvojila srca publike u Puli

Srecko Niketic/PIXSELL

U Puli je proteklog tjedna održan 69. po redu Pula film festival na kojemu su prikazane premijere brojnih hrvatskih, ali i stranih filmova i serija. Jedna od serija koje su prikazane na festivalu bio je i JoomBoosov hit koji publika može pratiti na dva jezika - hrvatskom i engleskom.

Sinoć je na Pula Film Festivalu prikazana serija 'The Outsiders' - prva bilingvalna serija u regiji. Publika je s oduševljenjem pogledala sve epizode serije čija radnja prati dečka imena Noah. On se zbog majčinog posla svakih nekoliko godina seli u novu zemlju, u novi dom. Ovoga puta iz Londona stiže u Zagreb i opet kreće ispočetka. 

Ubrzo nakon dolaska u Zagreb 'upada' u društvo koje svi u školi nazivaju 'outsiderima'. Oni su neobični, imaju svoja pravila, imaju svoje strasti i ambicije, obožavaju se družiti u svojoj maloj buksi i ostali svijet pokušavaju silom izgurati van.

 | Autor: Srecko Niketic/PIXSELL Srecko Niketic/PIXSELL

Na projekciju serije su stigli i glumci iz serije koji su se danima pripremali za ovaj važan događaj. Kako su izgledale pripreme rekao nam je Antonio Vuksan:

"Atmosfera je osvježavajuća i opuštena. Svi smo jako uzbuđeni zbog projekcije. Anja i ja već danima biramo outfite...", rekao je glumac koji je utjelovio lik Patrika, dok je Anja fanovima 'Outsidersa' još poznata i kao Nina.

 | Autor: Srecko Niketic/PIXSELL Srecko Niketic/PIXSELL

Po prvi put u povijesti festivala, projekcije filmova nisu bile rezervirane samo za pulsku Arenu već su bile raspoređene na nekoliko lokacija u Puli kao što su Kaštel, Istarsko narodno kazalište, kino Valli i plaža Ambrela. Projekcije su, također, bile raspoređene i na Brijune, Rovinj i Poreč. 

 | Autor: Srecko Niketic/PIXSELL Srecko Niketic/PIXSELL

Među premijerama hrvatskih filmova koje je publika najviše iščekivala, našle su se ratna drama 'Šesti autobus' u režiji Eduarda Galića, drama i komedija 'Nosila je rubac črleni' Sandre Antolić i Gorana Dukića, triler, crna komedija i drama 'Stric' u režiji Andrije Matešića i Davida Kapca, drama i komedija 'Punim plućima' Radislava Jovanova Gonza te sportska drama Anđela Jurkasa '4:2' koja se odvija na dan finala Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

 | Autor: Srećko Niketić/Pixsell Srećko Niketić/Pixsell

Uz hrvatske filmove, prikazani su razni filmovi iz međunarodnog programa te studentski filmovi od kojih su neki bili debitantski radovi i odmah izazvali odlične reakcije publike.

Jedan od tih filmova je i desetominutna komedija 'Sotonac' Frana Radačića i Tina Mihaljevića koja prati domaćeg glumca i komičara Ivana Šarića u ulozi tonca na setu kulinarske emisije. U filmu se još pojavljuju i popularni hrvatski chef Tomislav Špiček te glumac Dražen Čuček.

 | Autor: Srecko Niketic/PIXSELL Srecko Niketic/PIXSELL

Osim premijera filmova i serija, publika se mogla zabaviti uz glazbeni program popularnih DJ-eva kao što su Wazaby i Teddy Lee, te na izložbama i predstavljanjima knjiga, a nije nedostajalo niti zabave za najmlađe.

 | Autor: Srećko Niketić/Pixsell Srećko Niketić/Pixsell

Za njih su organizatori posebno pripremili program 'Pulica' i radionice na kojima su mogli snimiti vlastiti film od samog početka koji se odnosi na pisanje scenarija, odabira glumaca i kostima pa sve do realizacije.

 | Autor: Srecko Niketic/PIXSELL Srecko Niketic/PIXSELL

Festival su svojim dolaskom uveličali i brojni hrvatski glumci Goran Navojec, Marko Petrić, Bojana i Enes Vejzović, Goran Bogdan, Nina Violić, Janko Popović Volarić i drugi...

 

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?