Prvi 1570 pregleda 28. veljače 2022.

Na TikToku otkrila kako ublažiti menstrualne grčeve

Canva/Opinionstage

Jedna cura na TikToku je podijelila nekoliko korisnih vježbi i savjeta kako smanjiti menstrualne bolove i grčeve, ovo želimo što prije isprobati

Svaka žena se nebrojeno puta u svom životu susrela s menstrualnim bolovima. Neki su toliko snažni da ustajanje iz kreveta zvuči kao nemoguća misija dok, ponekad i nisu toliko snažni i uz njih možemo izvršavati svoje dnevne obaveze, ali su ipak iznimno neugodni i poželimo ih ukloniti magičnim štapićem.

Nažalost, to nije moguće, ali ipak postoje neki drugi načini na koje si možemo pomoći. 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Osim lijekova, toplog termofora i drugih načina za ublažavanje ili čak potpuno otklanjanje boli, možeš isprobati nekoliko jednostavnih položaja iz joge. Ovaj savjet na TikToku je podijelila fizikalna terapeutkinja Alicia Jeffrey Thomas, a pokazala je i kako napraviti svaki položaj te neke vježbe disanja, piše Her

@scrambledjam

Some of my go-to’s

♬ original sound - material growl 😘💅

Ovaj video ubrzo je prikupio više od 4,5 milijuna pregleda i više od 12 tisuća komentara djevojaka i žena koje su oduševljene Alicijinim savjetima. 

"Ovo je najbolja stvar ikad", "Gdje su bili ovi savjeti kada sam se onesvijestila zbog menstrualnih bolova?", "Sada shvaćam da sam instinktivno radila položaj djeteta kada bi me mučili menstrualni bolovi", samo su neki od oduševljenih komentara ispod ovog videa.

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Alicia je dodala i kako su blagi grčevi i blaga neugoda za vrijeme menstruacije sasvim normalni, ali da nikako nije normalno osjećati toliko jaku bol koja nas sprječava u izvršavanju naših svakodnevnih obaveza. U tom slučaju, osobito ako bol traje već neko vrijeme, odnosno, ako ti svaka mjesečnica predstavlja veliki problem, vrijeme je da potražiš liječničku pomoć.

 

JESI LI TI NOVA TIKTOK ZVIJEZDA? PRIJAVI SE! #zapaliinternet

 | Autor:

Tvoja reakcija?