Prvi 150 pregleda 22. prosinca 2023.

'Nada daleko od kuće': Nove nagrade za učeničke uratke

promo

UNHCR Hrvatska i Festival tolerancije dodijelili su nagrade najboljim video uradcima osnovnoškolaca na temu uključivanja izbjeglica u zajednicu

Drugu godinu za redom UNHCR, Agencija UN-a za izbjeglice i Festival Tolerancije organizirali su za učenike osnovnih škola interaktivne i zanimljive radionice, kao i natjecanje u izradi videa na temu uključivanja izbjeglica u zajednicu. Radionice i natjecanje inspirirani su UNHCR-ovom globalnom kampanjom 'Nada daleko od kuće'.

U edukacijskim programima UNHCR-a i Festivala tolerancije sudjelovalo je stotinu učenika sedmih i osmih razreda iz cijele Hrvatske. Kroz online radionicu izrade videa, koju je vodio je profesionalni tim iz zagrebačke udruge RESTART, stekli su potrebna znanja i vještine za sudjelovanje u natječaju.

 | Autor: promo promo

U natjecanju su sudjelovale i Osnovna škola Budaševo -Topolovac-Gušće, PŠ Topolovac; Osnovna škola August Cesarec Ivankovo, Osnovna škola Pantovčak, Zagreb; Osnovna škola, Orehovica; Osnovna škola Odra; Osnovna škola Klinča sela; Šipan; Osnovna škola Vijenac, Osijek.

Peteročlani žiri dodijelio je nagrade najboljim video uradcima osnovnoškolaca. U članku možete vidjeti koji su radovi osvojili zlato, srebro i broncu, a sada vam donosimo još dva zanimljiva rada koja su zauzela četvrto i peto mjesto.

Četvrto mjesto osvojili su učenici iz Osnovne škole Pantovčak.

Nada daleko od kuće from Festival of Tolerance Zagreb on Vimeo.

 

Peto mjesto osvojila je Osnovna škola Budaševo -Topolovac-Gušće.

Timur i Sofja from Festival of Tolerance Zagreb on Vimeo.

 

Čestitamo svim dobitnicima nagrada!

 

Tvoja reakcija?