Prvi 117 pregleda 15. veljače 2023.

Nakon glazbe u modu. Novi posao za Pharrella Williamsa

Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

Poznati pjevač može si dodati još jednu vrlo zanimljivu crticu u svoj životopis nakon što je imenovan za novog kreativnog direktora u Louis Vuittonu.

Od hitova na vrhu glazbenih ljestvica do visoke mode - Louis Vuitton imenovao pjevača Pharrella Williamsa za svog novog kreativnog direktora. Odluka dolazi 15 mjeseci nakon što je njegov bliski prijatelj i prethodnik Virgil Abloh umro od raka.

"Način na koji ruši granice u raznim svjetovima koje istražuje u skladu je sa statusom Louis Vuittona kao kuće kulture, jačajući njegove vrijednosti inovacije, pionirskog duha i poduzetništva", rekao je za Williamsa Pietro Beccari, predsjednik i glavni izvršni direktor modne kuće.

Ovaj 49-godišnjak preuzima ulogu koju je prethodno obnašao Virgil Abloh, koji je ušao u povijest kao prvi crni umjetnički direktor Louisa Vuittona, nakon njegove smrti u studenom 2021.

Pharrell, iako poznat uglavnom po svom glazbenom talentu, već ima poduži modni životopis. Naime, početkom 2000-ih, zvijezda se udružila s japanskom modnom ikonom Nigom kako bi pokrenuli brand ulične odjeće Billionaire Boys Club kao i brend cipela inspiriran skateboardom, Ice Cream.

Poduzetnik, koji je prethodno surađivao s brendom 2004. i 2008., otkrit će svoju prvu kolekciju Vuitton tijekom Tjedna muške mode u Parizu u lipnju.

"Pharrell Williams vizionar je čiji se kreativni svemiri proširuju od glazbe do umjetnosti i mode etablirajući se kao globalna kulturna ikona u posljednjih dvadeset godina", napisali su u objavi na Instagramu podijelivši crno-bijelu fotografiju glazbenog producenta koji nosi dekicu Louis Vuitton oko glave.

 

Tvoja reakcija?