Prvi 4610 pregleda 07. kolovoza 2021.

Našli smo jednostavan recept za 'Bueno' cheesecake

jennysfoodjournal/instagram

Ako tražite idealan slatki recept za ovaj ljetni vikend, možda imamo rješenje za vas. Našli smo jednostavan recept za Kinder Bueno cheesecake za kojim je 'lud' cijeli internet. Evo kako ga pripremiti i što će vam sve trebati

Sastojci

Za podlogu:

  • 300 grama petit keksa
  • 180 grama maslaca

Za kremu:

  • 700 g krem sira
  • 500 ml slatkog vrhnja
  • 2 kremfixa 
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 želatina fix
  • 8 prutića Kinder bueno čokolade

Kako pripremiti ovaj cheesecake? 

  1. Kekse za koru samelji i pomiješaj s otopljenim maslacem. Smjesu utisni u kalup za torte (preporučuje se onaj promjera 24 centimetra). Podlogu ostavi da se hladi u hladnjaku dok pripremaš kremu.
  2. Za kremu sir izmiksaj s polovicom šećera, a drugu polovicu dodaj u smjesi od slatkog vrhnja i kremfixa (koje treba prije toga istući).
  3. Čokoladu za kuhanje otopi i umiješaj sa sitno nasjeckanim Buenom. Sve dodaj u smjesu od sira. Zatim u to dodaj i želatina fix kako bi se smjesa dobro stegnula. Na kraju u sve pomiješaj smjesu od slatkog vrhnja.
  4. Kremu prelij preko kore pa vrati u hladnjak i drži ondje najmanje 4-5 sati, kako bi se krema stisnula. Ukrasi tortu po želji buenom, čokoladom ili mrvicama i posluži! Mljac i dobar tek!

Ovaj i više sličnih recepata potraži na portalu Miss7.

 

Ljetni JoomBoos magazin je na kioscima - nikad više poklona, nikad bolje priče, nikad zabavniji posteri!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°