Prvi 2004 pregleda 02. rujna 2020.

Ne postoji savršen poljubac? Uz ovih 12 savjeta - postoji!

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Donosimo vam 12 savjeta koji će vam pomoći da vaš sljedeći poljubac bude predivan. Ma, savršen! Samo slijedite ove savjete i korake i nećete pogriješiti, tvrde stručnjaci...

1. Osvježite se

via GIPHY

Budimo realni, nitko tijekom poljupca ne želi osjetiti okus nečijeg posljednjeg obroka. Stoga računajte na to da sa sobom imate četkicu i pastu za zube. Ako je to ipak malo previše komplicirano, u torbi uvijek imajte spremne bombone ili žvakaće gume.

2. Pričekajte trenutak...pa zatim krenite u akciju

Čitajte znakove tijela osobe koju želite poljubiti. Nemojte forsirati poljubac ako vašem partneru ili partnerici nije do njega. Kad dođe pravi trenutak - krenite u akciju!

3. Uključite oči 

via GIPHY

Kad nekoga želite poljubiti možete mu to dati do znanja samo jednim pogledom. No, kad se ljubite, nemojte baš zuriti u osobu, već se prepustite doživljaju i zatvorite oči...

4. Pričekajte s jezikom!

Partnera ili partnericu nemojte odmah zaskočiti jezikom. Krenite nježno, ljubeći se usnama, a zatim polako uključite jezik. 

5. Ostanite u trenutku

via GIPHY

Nemojte se brinuti je li vaš poljubac savršen. Prestanite analizirati i opustite se. Postanite svjesni vremena i prostora i dajte si oduška pa će onda sve ići baš kako treba...

6. Idite polako i uzmite si vremena

Obratite pažnju na osobu s kojom se ljubite i gledajte njihov ritam, nemojte žuriti ako vaš partner ide polako, piše Marie Claire.

7. Osvrnite se na okruženje

Neovisno o tome ljubite li se uz zalazak sunca, uz svijeće ili pod zvjezdanim nebom, oči će vam biti vjerojatno zatvorene. Zbog toga će doći do razvoja novih osjetila. Bolje ćete čuti zvukove oko sebe i osjetiti miris svog partnera ili partnerice. I to je super stvar!

8. Budite spontani

via GIPHY

Najvažnije od svega, budite svoji i spontani. Poljubite se nježno, strastveno, polako, brzo. Ne obazirite se na to kako vam ide, već uživajte u svakom trenutku.

9. Slijedite jedno drugoga

Oni koji se dobro ljube će to drugoj osobi dati do znanja. Zajedno će slijediti ritam i međusobno se nadopunjavati. Ako je vaš partner strastveniji, dajte si i vi oduška, a ako je mirniji, onda i vi usporite. Nemojte se pogubiti.

10. Koristite ruke

via GIPHY

Dodir ruku ima veliku moć. Tijekom poljupca možete partnera ili partnericu primiti za ruke, kosu, ramena... Sve od navedenoga imat će još bolji efekt kod poljupca.

11. Uhvatite partnerovu donju usnu

Ovaj korak će dovesti drugu osobu do ludila! Nježno je povucite za donju usnu i lagano stisnite. Vjerujte, to će se svidjeti i vama i njemu ili njoj.

12. Podijelite dojam o poljupcu s partnerom

via GIPHY

Nakon poljupca u ležernom razgovoru možete partneru ili partnerici otvoreno reći što mislite o poljupcu. Ako vam se svidio, to će im dati krila i povećat im samopouzdanje, a ako na nečemu još možete poraditi zajedno, krenite i u tu avanturu. Praksa će vas učiniti majstorima ljubljenja.

 

U ljetnom broju JoomBoos Videostar magazina pronađite najsočnije priče!

 | Autor:

Tvoja reakcija?