Prvi 545 pregleda 16. lipnja 2018.

Ne vjerujemo: Dolazi li kraj memeova?

Pinterest

Tko bi rekao da će se ovo ikada dogoditi.

Tko ne voli memeove? Mi smo oni koji ih obožavaju! 

Direktiva o autorskim pravima Europske unije stavlja dodatnu zaštitu na intelektualno vlasništvo onih koji objavljuju svoj sadržaj online. Upravo bi se na taj način mogli ugroziti memeovi. 

Članak 13. Direktive o autorskim pravima navodi kako bi online platforme mogle dobiti kaznu ukoliko se na njihovim stranicama nalazi prerađeni tuđi sadržaj, odnosno memeovi. Problem s memeovima nastaje u preradi nečijeg originalnog i kreativnog sadržaja na drugi kreativni sadržaj, a to se smatra krađom autorskog sadržaja.

Više ćemo znati 20. lipnja kada će se glasati o ovoj direktivi. 

Misliš li da treba zabraniti memeove? 

 

 
 

Sada napokon i ti možeš nositi LayZ-evu majicu! JoomBoos misli na tebe i omogućio ti je da navijaš za našu repku u popularnim majicama iz spota "Moja Croatia". 

Od danas možeš kupiti Moja Croatia majice na stranici ŽUTI KLIK.  

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • onajkojinijemoj

    svijetu je dosao kraj....
  • mala_loodacha

    ja odo u ameriku onda.