Prvi 645 pregleda 10. kolovoza 2018.

Nemoj se duriti: Kako prihvatiti ispriku na zreo način?

ash.again@instagram.com

Isto kao što treba zrelosti da se nekome ispričaš, isto tako treba biti zreo kada prihvaćaš nečiju ispriku

Nije lako nekome oprostiti, osobito ako te jako povrijedio.

Huffington Post donosi listu kao to napraviti na zreo način, bez durenja i s poštovanjem prema toj osobi:

1. Daj si vremena

Ako ti treba vremena da razmisliš o svemu budi iskren. Možeš reći osobi da razumiješ i uzimaš u obzir sve što kaže, ali da jednostavno trebaš još malo razmisliti o cijeloj situaciji i pričekati da ti se sve emocije smire. Ako te netko povrijedio, najvažnije je da budeš smirene glave. Daj osobi pozitivan znak, da će se sve vratiti na staro, samo da ti da još malo vremena.

via GIPHY

2. Slušaj što osoba ima za reći

Važno je dati osobi potpunu pažnju kada ti se ispričava. Nemoj je prekidati ili krenuti dramiti dok se nije do kraja izjasnila. 

-Slušanje i pokazivanje praštanja ne znači da je sve odmah u redu. Ako pokažeš da cijeniš njihov trud, to ne znači da si im odmah oprostio- kaže Diane Gottsman, autorica Modern Etiquette for a Better Life i dodaje da je iskrenost najvažnija. Ako trebaš vremena, to trebaš reći, ako si spreman oprostiti, onda to i napravi.

via GIPHY

3. Pazi na govor tijela

Ton glasa i držanje jako su važni - pazi na njih kod osobe koja se ispričava.  Obrati pažnju na riječi - jesu li iskrene? Na kraju, intuicija ne laže i znat ćeš je li isprika bila iskrena ili ne. Ako je

via GIPHY

4. Pokušaj oprostiti

Pokušajte to sve ostaviti u prošlosti. Ima puno stvari koje i ti napraviš i duboko se nadaš da ljudi neće pamtiti. Naravno, ako se dogodilo nešto ft neoprostivo, nisi dužan nikome oprostiti, ali ako je riječ o nečemu oko čega možete raditi i u budućnosti poboljšati vaš odnos, naučiti iz pogreške, razmisli o tome da oprostiš. 

via GIPHY

5. Budi oprezan sljedeći put

Ako netko stalno radi iste pogreške i ne trudi se ništa popraviti, onda tu nastaje problem. Njihove isprike vjerojatno nisu potpuno iskrene ili osoba jednostavno nije spremna raditi na sebi i svojim postupcima. Kao i u svim situacijama, najbolje je biti iskren i reći osobi da se takve stvari više ne mogu ponavljati i da ako se nastave, da je najbolje uzeti pauzu od druženja.

via GIPHY

 | Autor: Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    svi bi ovako trebali...