Prvi 1135 pregleda 26. svibnja 2020.

Neobično jelo: Našli smo recept za pohano mlijeko!

screenshot/instagram

Sedamdesete su bile godine kad se svijet suočio s velikom recesijom koja je prouzrokovala promjenu prehrambenih navika te štednju pri preradi i konzumaciji hrane.

U tom razdoblju su ljudi osmislili razne čudnovate recepte, među kojima je i recept za pohano mlijeko koje je, premda zvuči nevjerojatno i teško za zamisliti, bilo energetski bogato i ukusno jelo, a ekipa s portala Her nam donosi i recept.

Poanta priče je da se mlijeko prvotno mora pomiješati s nekoliko suhih sastojaka te zamrznuti kako bi se kasnije moglo umakati u jaja i krušne mrvice te pržiti u vrućem ulju.

Trebat će vam:

  • 1 i pol šalica mlijeka
  • 1/4 šalice šećera 
  • 1/4 šalice kukuruznog brašna
  • 1/2 žlice maslaca
  • 1/2 šalice krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije
  • 1/2 žlice cimeta ili muškatnog oraščića
  • Ulje za prženje

Postupak pripreme:

1. Pomiješajte mlijeko, šećer i kukuruzno brašno u tavi i pržite na srednje jakoj vatri dok se ne zgusne. Umiješajte vaniliju, cimet i maslac i prebacite u posudu za hlađenje.

2. Ostavite da mlijeko odstoji najmanje tri sata ili preko noći, a zatim smjesu trebate izrezati na kocke jednake veličine te staviti na stranu.

3. Umutite jaje u zdjeli i u drugu zasebnu zdjelu stavite krušne mrvice. Zagrijte ulje za prženje na 180 stupnjeva (ako vam termometar nije pri ruci, možete koristiti kraj drvene žlice za provjeru temperature. Ako se mali mjehurići pojave čim stavimo kuhaču, ulje je dovoljno vruće. Ako se pojavi prevelik broj mjehurića, ulje je previše vruće).

4. Mliječne kocke umočite u jaje, a zatim u krušne mrvice i ubacite ih u ulje.

5. Izvadite svaki komad iz ulja nakon otprilike 40 sekundi i ponovite taj postupak dok ne ispržite sve mliječne kocke.

via GIPHY

I onda - uživajte! Ili ne, ovisno o tome kakav je okus... Javite nam ako isprobate ovaj neobičan recept!

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?