Prvi 1586 pregleda 23. listopada 2019.

Nika Pavičić: 'Zašto bi ovo itko trebao prolaziti?'

xniks2x/Instagram

Youtuberica se slomila u novom videu na svom kanalu. Nakon poruka hejtera da je premršava s njima se 'obračunala' na Instagramu.

JoomBoosovka je objavila emotivan video na svom kanalu i progovorila o svemu što je smeta. Niki je prekipjelo nakon što je dobila nekoliko poruka hejtera koji su je vrijeđali da je premršava i anoreksična. Na početku je svima objasnila kako je smršavjela 10 kilograma zbog stresnih situacija u životu, ali da je nitko zbog toga ne bi trebao osuđivati.

Nije mogla prijeći preko uvreda

"Video je o nečemu o čemu sam mislila šutjeti i pregrmjeti glupe poruke, pitanja i uvrede na račun mog izgleda", bio je njen uvod. Par minuta kasnije otkrila je s čime se sve nosi.

Zaboravila je brinuti o sebi

 | Autor: xniks2x/YouTube xniks2x/YouTube

"Jako sam veliki radoholičar i uvijek sam za da se nešto novo radi i snima, ali u jednom trenu sam zaboravila brinuti o sebi. Počela sam zanemarivati svoje potrebe da bih stavila potrebe drugih na prvo mjesto", nastavila je svoju priču. Otkrila je da trenutno ima 53 kilograma, a prije je imala 65 i, iako je vidno mršavija, nije ovo, kaže, radila namjerno.

Kilogrami nisu bitni

Nika je u videu objasnila kako ne vidi smisao u tome da se ljude procjenjuje na osnovu kilograma.

"Zašto bih ja bila bolja osoba od tebe jer imam 10 kilograma manje od tebe ili bi ti bio bolji od mene jer imaš 10 kilograma više od mene u sisama, g*zici ili imaš ljepše bokove", zapitala se.

Ružan komentar bio je povod videa

 | Autor: xniks2x/YouTube xniks2x/YouTube

U jednom trenu pozdravila je dečka koji bi se mogao prepoznati u njenom govoru, ali je rekla da on nije jedini koji joj je slao ružne poruke na društvenim mrežama.

"On nije jedini. Ja na svakodnevnoj bazi dobivam poruke u kojima mi govore da sam žgoljava, anoreksičarka, pitaju se što si radim, govore mi 'pogledaj na što ličiš, ravna si kao daska'", rekla je i dodala kako se inače na to ogluši, ali vrijeme je da tome stane na kraj.

Nije joj bitan izgled

"Ja sam osoba kojoj je izgled na zadnjem mjestu kad zaključujem o osobi i mislim da me nikad neće navesti na promjenu mišljenja", rekla je.

Ono što je Niki najbitnije jest kakav je čovjek 'iznutra' i želi da i drugi na taj način procjenjuju ljude, a ne na temelju njihova izgleda, kilograma ili boje kose.

Na to što je prozivaju za sise i stražnjicu i govore joj da ih nema, ona im je pokazala na glavu i rekla: "Tu su!"

 | Autor: xniks2x/YouTube xniks2x/YouTube

Video snimila i zbog drugih djevojčica i dječaka

"Ja sam sebi puno vrjednija od sisa i guzica, a i vi biste to trebali biti sebi", poručila je Nika svima koji gledaju video i svoje poruke posvetila svim djevojčicama i dječacima koji su možda u sličnoj situaciji kao ona.

"Iste te curice noćima plaču, a danima su ugrožene. Ne samo curice, nego i dječaci koji šute, a maltretirani su od strane svih, ovaj video je za sve vas", poručila im je.

 | Autor: xniks2x/YouTube xniks2x/YouTube

"Nitko na ovom svijetu nije veći od vas i ne može vam uvjetovati kako biste trebali izgledati", poručila je Nika suznih očiju.

Mi možemo reći samo jednu stvar; Ovo je jako, jako hrabro od Nike. Nije, pri snimanju ovog videa, mislila samo na sebe, već i na djecu koja je prate i svima poručila da su dovoljno dobri onakvi kakvi jesu te da se ne trebaju opravdavati drugima za svoj izgled, kilograme ili raspoloženje u kojem se nalaze zbog nečega što prolaze u životu.

Najvažnije je, pokazala je Nika ovim video, biti dobar čovjek. Budi i ti bolji, budi kao Nika, reci ne hejtu i bullyingu. Jer, #samojedna lijepa riječ je dovoljna da nekome popravi dan, tjedan, mjesec, godinu, život...

Posjeti našu stranicu #samojedna, koju vodimo u sklopu naše cjelogodišnje antibullying kampanje!

 | Autor:

 

Ovdje pogledajte cijeli video: 

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?