Njoke u bijelom umaku sadrže omiljene namirnice većine, a to su sir, vrhnje i njoki. Najbolja stvar kod ovog recepta je njegova priprema za koju je potrebno samo 15 minuta. Može biti posluženo kao glavno jelo, a isto tako kao prilog uz piletinu ili slično.
SASTOJCI
-
maslac 1 žlica
-
češnjak 1 režanj
-
povrtni temeljac 100 ml
-
bijelo vino 30 ml
-
senf 0,50 žličica
-
njoki 500 g
-
vrhnje za kuhanje 250 ml
-
parmezan 100 g
-
sol
-
papar
-
svježi peršin 1 žlica
-
talijanska mješavina začina 1 žličica
POSTUPAK
-
Dodaj maslac u tavu i stavi ju na srednje jaku vatru.
-
Nakon što se rastopi, dodaj češnjak i pirjaj ga 30-ak sekundi.
-
Umiješaj temeljac, dijon senf i talijanske začine po želji.
-
Dobro promiješaj.
-
U tavu dodaj njoke i vrhnje za kuhanje.
-
Malo smanji vatru i poklopi tavu.
-
Kuhaj 5 minuta.
-
Skini poklopac i umiješaj parmezan.
-
Ostavi da se sve zajedno kuha nepokriveno još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne i njoki ne postanu kuhani.
-
Posoli i popapri po želji i ukrasi peršinom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.