Prvi 3033 pregleda 21. veljače 2025.

Nikad brža priprema slasnih njoki u bijelom umaku

screenshot

Njoke u bijelom umaku sadrže omiljene namirnice većine, a to su sir, vrhnje i njoki. Najbolja stvar kod ovog recepta je njegova priprema za koju je potrebno samo 15 minuta. Može biti posluženo kao glavno jelo, a isto tako kao prilog uz piletinu ili slično.

SASTOJCI

  • maslac 1 žlica

  • češnjak 1 režanj

  • povrtni temeljac 100 ml

  • bijelo vino 30 ml

  • senf 0,50 žličica

  • njoki 500 g

  • vrhnje za kuhanje 250 ml

  • parmezan 100 g

  • sol

  • papar

  • svježi peršin 1 žlica

  • talijanska mješavina začina 1 žličica

 | Autor: screenshot screenshot

POSTUPAK

  1. Dodaj maslac u tavu i stavi ju na srednje jaku vatru.

  2. Nakon što se rastopi, dodaj češnjak i pirjaj ga 30-ak sekundi.

  3. Umiješaj temeljac, dijon senf i talijanske začine po želji.

  4. Dobro promiješaj.

  5. U tavu dodaj njoke i vrhnje za kuhanje.

  6. Malo smanji vatru i poklopi tavu.

  7. Kuhaj 5 minuta.

  8. Skini poklopac i umiješaj parmezan.

  9. Ostavi da se sve zajedno kuha nepokriveno još nekoliko minuta dok se umak ne zgusne i njoki ne postanu kuhani.

  10. Posoli i popapri po želji i ukrasi peršinom.

Tvoja reakcija?