Prvi 160 pregleda 06. studenoga 2020.

Nikad napetije u SAD-u: Političari strahuju od nereda!

STEVE MARCUS/REUTERS/PIXSELL,

Predsjednički izbori u SAD-u se zahuktavju. Diljem zemlje izbili su neredi i prosvjedi, a policija je imala pune ruke posla. Analitičari, građani i političari su osudili nerede, zbog kojih su i u strahu.

U Sjedinjenim Američkim državama održavaju se nikad burniji izbori, a poprilično je napet biranje između dvojice kandidata Joe Bidena i Donalda Trumpa. Situacija se zahuktava u cijeloj zemlji, a građani i političari strahuju od mogućih nereda. Točnije, oni su se već počeli događati, piše 24sata.

U Arizoni se zahuktalo dolaskom voditelja Infowarsa i teoretičara zavjere Alexa Jonesa. Pojavio se na prosvjedu ispred ureda u Phoenixu gdje se broje glasovi Arizone, a okupljeni su mu skandirali ime.

Jones, o kojem je aktualni predsjednik Trump s odobravanjem govorio, povikao je u megafon: "Amerika je ujedinjena" i "1776! Svijet gleda primjer Arizone, predsjednik gleda primjer, nećete im dopustiti da ovo ukradu", rekao je. 

U Philadelphiji policija istražuje navodnu zavjeru za napad na kongresni centar Pennsylvania u četvrtak navečer.

U parku Union Square u središtu New Yorka policajci su rastjerali prosvjednike organizacije Black Lives Matter. Okupljeni su uzvikivali slogane protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Neredi su izbili i u Portlandu gdje je Nacionalna garda, kako javljaju svjetski mediji, uhitila 11 osoba zbog lomljenja i paljenja izloga trgovina, te bacanja molotovljevih koktela.

Donald Trump osudio je nerede u Portlandu, ali i u ostatku zemlje. Kako će se situacija u SAD-u odvijati dalje još se ne zna, ali o svemu ćemo vas obavještavati.

Tvoja reakcija?