Prvi 44 pregleda 15. siječnja 2025.

Nikad ukusniji: Keto cheesecake brownie

canva

Proteinske dijete postaju sve popularnije, a s njima i recepti bez brašna i s minimalnim udjelom ugljikohidrata. Donosimo vam recept za ukusnu slasticu kojoj ćete teško odoljeti. Uživajte!

Sastojci: 

Prva smjesa za brownie:     

  • 1/2 šalice čokolade bez šećera     
  • 8 žlica maslaca     
  • 3 velika jaja     
  • 1/4 šalice zaslađivača po želji (npr. brezin šećer)     
  • čajna žlica ekstrakta vanilije

Druga smjesa za cheesecake:

  • 230 g punomasnog krem sira
  • veliko jaje
  • 3 žlice šećera (eritritol ili ksilitol)
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije

 | Autor: canva canva

Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Podmažite posudu za pečenje s uljem ili stavite papir za pečenje. Odložite sa strane. Stavite na stranu.
  • Za smjesu za brownie: U zdjeli srednje  veličine pomiješajte čokoladu i maslac. Otopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari i dobro izmiješajte. U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, šećer i vaniliju. Miksajte dok smjesa ne postane lagana i pjenušava. Polagano ulijte otopljenu čokoladnu smjesu u zdjelu i dobro izmiksajte. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu za pečenje.
  • Za smjesu od sira: U zdjeli srednje veličine pomiješajte krem ​​sir, jaje, sladilo i vaniliju. Umutite mikserom dok smjesa ne postane lagana i pjenušava. Prelijte kremu od sira po onoj za brownie.
  • Pecite 35 minuta ili dok čačkalica umetnuta u smjesu ne izađe čista iz nje. (Ako vam se rubovi zapeku prije ostatka kolača, pokrijte ih folijom.
  • Ohladite kolač desetak minuta i izrežite na osam komada. Pustite da se ohladi do kraja i uživajte. 

Nutritivne vrijednosti za jedno serviranje:

  • 320 cal
  • 29 g masti
  • 21 g  ukupnih ugljikohidrata (šećer, vlakna)
  • 6 g proteina

Tvoja reakcija?