Prvi 3980 pregleda 12. veljače 2025.

Nova hit slastica: Evo recepta za Dubai brownies

elisa brunke/pinterest

Teško ćete odoljeti ovom receptu za Dubai brownies, stoga - u slast!

BROWNIES

SASTOJCI

  • maslac 1,25 šalica
  • smeđi šećer 2,50 šalica
  • jaje 4 kom
  • kakao prah 1 šalica
  • sol 1 žličica
  • ekstrakt vanilije 2 žličica
  • oštro brašno 0,75 šalica

NADJEV OD PISTACIJA

SASTOJCI

  • maslac 1 žlica
  • kadaif 2 šalica
  • namaz od pistacija 200 ml

ČOKOLADNI GANACHE

SASTOJCI

  • čokolada 240 g
  • slatko vrhnje 1 šalica
  • bijela čokolada

 | Autor: canva canva

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva, piše miss7.
  2. Napravi brownieje. Rastopi maslac (najbrže je u mikrovanoj), pusti sa strane da se malo ohladi.
  3. Dodaj jaja, jedno po jedno, i dobro izmiješaj pjenjačom nakon svakog dodanog jaja. Dodaj kakao prah, sol, ekstrakt vanilije i brašno. Sve lagano izmiješaj.
  4. Tijesto ulij u četvrtasti kalup dimenzija cca 23x23 cm. Naravno, OK je i pravokutni kaup sličnih dimenzija. Brownies peci oko 50 minuta, dok tijesto na rubovima ne bude potpuno čvrsto (u sredini će biti mekano). Ako zabodeš čačkalicu u sredinu kolača, OK je ako na njoj ostane malo tijesta kad je izvučeš, ali ne bi trebalo biti tekuće. Kad izvadiš brownieje iz pećnice, stai ih sa strane da se ohlade oko 30 minuta prije stavljanja nadjeva i ganachea.
  5. Za nadjev dodaj maslac u tavu u zagrij ga na srednjoj vatri. Kada se maslac rastopi, dodaj usitnjeni kadaif i sotiraj dok ne postane zlatnosmeđ i hrskav.
  6. Kada se lijepo poprži, makni kadaif s vatre i umiješaj ga u namaz od pistacija. Sve dobro promiješaj.
  7. Za ganache čokoladu natrgaj na komadiće, a slatko vrhnje ugrij skoro do vrenja. Slatko vrhnje prelij preko komadića čokolade i pusti tako oko minutu. Potom špatulom sve izmiješajj da dobiješ glatki, sjajni ganache.
  8. Složi Dubai brownieje: na djelomično ohlađene brownieje namaži nadjev te prelij ganacheom. Po vrhu možeš ih ukrasiti rastopljenom bijelom čokoladom, od koje dio možeš obojati zelenom bojom za hranu. Brownieje možeš staviti u hladnjak na cca 30 minuta da se ganache brzo stisne. Na sobnoj temperaturi to će trajati i do nekoliko sati.

Tvoja reakcija?