Prvi 67 pregleda 21. travnja 2023.

Nova sezona SET-a ima NOVA lica Rocket League discipline!

promo

Esport sekcija Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija iz Osijeka odnijela je prvu ovogodišnju titulu i dobila epitet novih Rocket League titana

Četvrta sezona Student Esports Tournamenta, esport lige u kojoj se 16 tehničkih fakulteta iz cijele Hrvatske kroz pet različitih esport naslova natječe za titulu najboljeg esport tima, u punom je jeku. Nakon najavnog trailera, u ponedjeljak 3. travnja, odigrani su prvi offline mečevi čime je započela prva ovogodišnja disciplina - Rocket League (RL).

POGLEDAJTE VIDEO:

Kroz tri dana online faze RL-a koja se uživo prenosila na službenom Twitch profilu SET-a, odigrani su jako zanimljivi mečevi. Uz branitelje naslova s Tehničkog fakulteta iz Zagreba (TVZ-a) i viceprvake s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER-a), ligi S pridružili su se i drugi timovi čiji su popis igrača kao i njihove vještine, ovogodišnju RL disciplinu učinio iznimno kompetitivnom i napetom.

 | Autor: promo promo

Prvi put nakon dosadašnje tri sezone titula pobjednika lige S nije pripala ekipi s TVZ-a, pa čak niti njihovim najvećim suparnicima, ekipi s FER-a. Uz osnaženi roster igrača i fantastičnu predstavu na virtualnim terenima, ekipa s FERIT-a apsolutno je dominirala  disciplinom i predvođena svojim najboljim igračem pod imenom eXqz. srušila dugogodišnje pobjednike i zasjela na prvo mjesto. Isti taj eXqz., pravog imena Marko Bibić proglašen je za MVPa S lige RL discipline.

 | Autor: promo promo

Na drugom mjestu poretka našla se jednako odlična ekipa Algebre. Važno je napomenuti kako su upravo ova dva tima osim prvih ovosezonskih bodova, osvojili i priliku natjecati se na kvalifikacijama prestižnog Rocket League natjecanja pod nazivom UNIRocketeers kao predstavnici hrvatske studentske esport zajednice. Ekipa TVZa se morala zadovoljiti s trećim mjestom.

 | Autor: promo promo

Unatoč tome što nisu svi matchevi A lige bili prikazani na Twitch streamu, situacija nije bila ništa manje zanimljiva i napeta. U velikom finalu u prijenosu uživo, titulu Rocket League pobjednika osvojila je ekipa s Fakulteta prometnih znanosti (FPZ), na drugom mjestu našao se Tehnički fakultet u Rijeci (RITEH), a treće mjesto je pripalo Fakultetu strojarstva i brodogradnje (FSB). Patrik Matleković, aka Matleks, s Fakulteta prometnih znanosti (FPZ) fantastičnim je playevima osvojio MVP nagradu A lige.

 | Autor: promo promo

Podsjetimo, osim što se bore za vječnu slavu svog fakulteta, ekipe se bore i za nagradni fond u vrijednosti od €4.600 osiguranih od strane Nescafe 3u1, White Shark-a i Solane Nin, a ovusezonu podržavaju i Hisense, Span, te Raw Fury.

Tvoja reakcija?