Prvi 1785 pregleda 23. siječnja 2019.

Novi hit na internetu: Kako se pravilno piše X?

Izgleda da ima puno načina kako napisati X, a internet je 'poludio' i sad raspravljaju čiji je način ispravniji

Na internetu je krenula masovna debata o ispravnom načinu na koji se piše X, nakon što je preko vikenda na Twitteru objavljen dijagram koji prikazuje osam različitih način na koji se može napisati to slovo. 

Philadelphijska umjetnica, Sixers Smasey, prikazala je grafiku koja uključuje ilustracije osam različitih načina na koje bi osoba mogla nacrtati dvije crte koje čine poprečno slovo X, sa strelicama i bojama koje razlikuju red i smjer svake metode. Dok je dijelila dijagram na svom Twitteru, kreatorica je pitala svoje sljedbenike koje metode preferiraju - a naizgled jednostavno pitanje odmah je bacilo ljude u raspravu, piše MailOnline.

Nakon što je dijagram izazvao ozbiljnu raspravu na društvenim mrežama, Sixers je otkrila kako je primijetila geografski trend u odgovorima, s tim da Amerikanci obično teže prema metodama sedam i osam, dok se broj pet i šest smatra tipičnijim za Britance. 

via GIPHY

Iako je bilo žestoke rasprave o tome koja je metoda najbolji način pisanja X-a, većina korisnika koristi način koji prikazuju dijagrami: pet, šest, sedam i osam. Osim toga, dolazi se i do zaključka kako način na koji osoba piše slovo X ovisi o tome je li netko ljevak ili dešnjak i tome što je tko učio u školi. Raspravama i teorijama nema kraja, a neke idu toliko daleko da se uspoređuje veza načina pisanja X i držanja WC papira. Da... A sad nas zanima, kako ti pišeš X? Glasaj u anketi.

 

 

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najiskrenije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, ljubavnu priču Nike i Raste, najveći ljubavni horoskop za 2019. i još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, kupite ga na svim kioscima!

 | Autor:

 

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Potato7

    Potato7

    x
  • mala_loodacha

    Hahahaha ovo je sve