Prvi 200 pregleda 06. lipnja 2023.

Novi Spider-Man ruši sve rekorde u kinima!

promo

Nakon prvog vikenda otvaranja u SAD-u i svijetu, Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet rasturio je blagajne i premašio sva očekivanja o zaradi i kvaliteti

Pohvale kritičara i oduševljenja gledatelja šire se svim društvenim mrežama, a fenomenalan petak otvaranja u SAD-u ponukao je dizanje procjene o kompletnoj vikend zaradi filma, koju je pak film opet premašio s ukupnih 120 milijuna dolara što je tri put veće otvaranje u SAD-u nego za prvi film. Već nakon 4 dana prikazivanja, globalno je zaradio 210 milijuna dolara što je dvostruko više od samog budžeta filma te se predviđa da će nastaviti gospodariti box officeom.

 | Autor: promo promo

U hrvatskim kinima film je otvorio daleko bolje nego prvi nastavak te u prvom vikendu skupio gotovo 11 tisuća gledatelja i sigurno zasjeo na prvo mjesto box officea ovog vikenda. U jednakom mjeri u kina su pohrlili i roditelji s djecom koji su gledali odličnu sinkroniziranu verziju (glasove daju Adnan Prohić, Tarik Filipović, Ana Begić Tahiri, Anja Nigović, Dušan Bućan, Ksenija Marinković, Franjo Dijak, Frano Mašković, Daniel Dizdar, Dario Marčac...) i starija publika koja je guštala u originalnoj verziji s titlovima, što je vrlo pohvalno i neobično za žanr animiranih filmova. 

POGLEDAJTE TRAILER:

Hvalospjevi oko filma ne prestaju ni danima nakon globalnih premijera. Na stranici Rotten Tomatoes ima 96% od kritike, 95% od publike, a trenutno je na IMdB stranici najbolje ocijenjeni animirani film ikada s iznimno visokom ocjenom od 9.1 na 50 tisuća recenzija. S obzirom da je prvi film osvojio Oscara i Zlatni globus za najbolje animirani film 2018. godine, te od 7 nominacija na Annie nagradama za animirane filmove pokupio 7 nagrada, vrlo je vjerojatno da će i ovaj film rasturiti na nagradnim ceremonijama.

 | Autor: promo promo

Spider-Man: Putovanje kroz Spider-svijet možete naći u svim kinima, u originalnoj i sinkroniziranoj verziji! Ne propustite ljetni hit koji apsolutno morate pogledati!

Tvoja reakcija?