Ako ste se zaželjeli slasnih i mekih kiflica, ali vam se od pomisli na njihovu izradu i tijesto koje se mora mijesiti diže kosa na glavi, nemojte očajavati jer vam donosimo rješenje. Na Miss7 Gastro smo pronašli recept za kiflice koje se ne moraju mijesiti i čija priprema nije niti malo zahtjevna. Nastavite čitati!
Sastojci:
1 šalica = 250 ml
- 2 žličice suhog kvasca
- 1 žličica šećera
- ¼ šalice tople vode
- 2 žlice šećera
- 1 šalica toplog mlijeka
- Pola šalice suncokretovog ulja
- 1 žlica soli
- 2 jaja
- 4 šalice brašna
- 50 g maslaca
Priprema:
U toplu vodu stavite kvasac i šećer, poklopite i ostavite na toplom 10-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao. U drugoj posudi dobro promiješajte šalicu toplog mlijeka, šalicu suncokretovog ulja, dvije žlice šećera, jednu žlicu soli i jednu šalicu brašna. Dobit ćete rijetko tijesto.
U drugoj posudi vilicom dobro razmutite dva jaja i dodajte smjesi pa sve dobro promiješajte. Dobivenoj smjesi dodajte kvasac, preostale tri šalice brašna i dobro promiješajte kuhačom kako bi dobili meko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom 40-ak minuta dok se ne udvostruči.
Prije nego krenete raditi kiflice, na laganoj vatri otopite maslac i pripremite kist za mazanje. Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva.
Dok se pećnica grije, tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte u krug, premažite maslacem i režite na trokutiće za kiflice.
Trokutiće smotajte u klasičan oblik kiflice i slažite u posudu za pečenje koju ste premazali otopljenim maslacem.
Kada ste napunili posudu za pečenje, pokrijte kiflice krpom i pustite da odstoje 5 minuta. Prije pečenja ih premažite maslacem. Pecite ih 25-30 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.
Kako biste bili sigurni da su kiflice pečene, možete ih pritisnuti i ako se vrate u početni oblik, gotove su, a ako ostanu udubljene, ostavite ih još koju minutu u pećnici.
Kada su pečene, izvadite ih iz pećnice i bogato premažite otopljenim maslacem.
Uživajte u ovim savršenim i jednostavnim kiflicama!
Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.