Prvi 893 pregleda 14. svibnja 2022.

Obožavat ćete ove meke kiflice koje se ne mijese!

slavonka/instagram

Ako ste se zaželjeli slasnih i mekih kiflica, ali vam se od pomisli na njihovu izradu i tijesto koje se mora mijesiti diže kosa na glavi, nemojte očajavati jer vam donosimo rješenje. Na Miss7 Gastro smo pronašli recept za kiflice koje se ne moraju mijesiti i čija priprema nije niti malo zahtjevna. Nastavite čitati!

Sastojci:

1 šalica = 250 ml

  • 2 žličice suhog kvasca
  • 1 žličica šećera
  • ¼ šalice tople vode
  • 2 žlice šećera
  • 1 šalica toplog mlijeka
  • Pola šalice suncokretovog ulja
  • 1 žlica soli
  • 2 jaja
  • 4 šalice brašna
  • 50 g maslaca 

Priprema:

U toplu vodu stavite kvasac i šećer, poklopite i ostavite na toplom 10-ak minuta kako bi se kvasac aktivirao. U drugoj posudi dobro promiješajte šalicu toplog mlijeka, šalicu suncokretovog ulja, dvije žlice šećera, jednu žlicu soli i jednu šalicu brašna. Dobit ćete rijetko tijesto.

U drugoj posudi vilicom dobro razmutite dva jaja i dodajte smjesi pa sve dobro promiješajte. Dobivenoj smjesi dodajte kvasac, preostale tri šalice brašna i dobro promiješajte kuhačom kako bi dobili meko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom 40-ak minuta dok se ne udvostruči. 

Prije nego krenete raditi kiflice, na laganoj vatri otopite maslac i pripremite kist za mazanje. Ugrijte pećnicu na 190 stupnjeva. 

Dok se pećnica grije, tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte u krug, premažite maslacem i režite na trokutiće za kiflice. 

Trokutiće smotajte u klasičan oblik kiflice i slažite u posudu za pečenje koju ste premazali otopljenim maslacem.

Kada ste napunili posudu za pečenje, pokrijte kiflice krpom i pustite da odstoje 5 minuta. Prije pečenja ih premažite maslacem. Pecite ih 25-30 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Kako biste bili sigurni da su kiflice pečene, možete ih pritisnuti i ako se vrate u početni oblik, gotove su, a ako ostanu udubljene, ostavite ih još koju minutu u pećnici.

Kada su pečene, izvadite ih iz pećnice i bogato premažite otopljenim maslacem.

Uživajte u ovim savršenim i jednostavnim kiflicama!

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?