Prvi 922 pregleda 08. studenoga 2020.

Odlazak glumice: Preminula je Vera Zima

Tomislav Miletic/Pixsell

Glumicu je publika obožavala gledati u hit serijama 'Odmori se, zaslužio si', 'Stipe u gostima', 'Luda kuća' i mnogim, mnogim drugima. Od Vere se s tugom opraštaju kolege i fanovi.

Poznata Hrvatska glumica Vera Zima preminula je u subotu u 68. godini. Tužnu vijest je za 24sata potvrdio i glumac Sven Šestak (46) koji im je otkrio kako je glumica dugo bila bolesna. Vijest je pogodila dramatičara i prozaika, Davora Špišića (59) koji će joj do kraja života biti zahvalan na svemu što je napravila za njega.

"Srce mi je slomljeno jer to nije bila samo glumica nego i životni borac. Mogu samo reći da je maestralno odigrala Tamaru u mojoj predstavi. Tako borbeno i revolucionarno da ću joj zauvijek biti dužnik. Na probe nam je uvijek donosila neku hranu i bila nam kao majka", rekao je Davor za 24sata.

 | Autor: Davor Puklavec/Pixsell, Canva Davor Puklavec/Pixsell, Canva

Glumica je rođena kao Vjeročka Zimova, a djetinjstvo i mladost provela je u Pločama. Prije studija glume, od svoje 16. godine, uzdržavala se kao kontrolorka na autobusnoj liniji Drvenik – Ploče. Nakon završetka Akademije Relja Bašić i Vanja Drach iz Teatra u gostima pozvali su je da s njima radi hit predstavu Ivana Kušana 'Čaruga'.

 | Autor: Privatni arhiv/PIXSELL Privatni arhiv/PIXSELL

Publika ju je pratila i u drugim predstavama, filmovima i serijama među kojima su 'Odmori se, zaslužio si', 'Stipe u gostima', 'Luda kuća', 'Cimmer fraj', 'Tražim srodnu dušu', 'Korak po korak', 'Kiklop', 'Metastaze', 'Novinar'... 

 | Autor: Andrej Kreutz/PIXSELL Andrej Kreutz/PIXSELL

Tvoja reakcija?