Prvi 1210 pregleda 22. studenoga 2020.

Odlazak legendarnog glumca: Preminuo Mustafa Nadarević

Dusko Marusic/PIXSELL

Popularni 'Izet' umro je u 77. godini nakon borbe s teškom bolešću. Bio mu je dijagnosticiran karcinom pluća.

Glumac Mustafa Nadarević umro je nakon duge borbe s teškom bolešću u 77. godini. Perica Martinović, predsjednica HDDU-a je za 24sata potvrdila tužnu vijest. 

 | Autor: Boris Scitar/PIXSELL Boris Scitar/PIXSELL

"Je, je upravo sam dobila potvrdu od obitelji, gospodin Mustafa je izdahnuo. Bio je loše, dugo se borio s bolešću. Ne znamo još kad će biti sprovod, moramo vidjeti s njegovom obitelji, pa ćemo i mi dalje sukladno tome", rekla je.

Tužnu vijest je za 24sata potvrdila i Nana Nadarević, Mustafina kći. U suzama je rekla da joj je otac umro i da nema komentara. Zamolila za razumijevanje. 

 | Autor: Privatna arhiva/ PIXSELL Privatna arhiva/ PIXSELL

Publika će Mustafu pamtiti po ulogama u legendarnim filmovima, serijama i predstavama. Ovjekovječio je Pometa u 'Dundo Maroju', Miletića u 'Ostavci', Bogdana u 'Hvarkinji', Leonea u 'Gospodi Glembajevima', Zijaha u 'Otac na službenom putu' i mnoge, mnoge druge. Publiku je godinama zabavljao kao Izet u seriji 'Lud, zbunjen, normalan'. 

 | Autor: Damir Spehar/PIXSELL Damir Spehar/PIXSELL

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine. Živio je i radio u cijeloj bivšoj Jugoslaviji te je jedan od najprepoznatljivijih glumaca regije, a najveći dio života proveo je u Zagrebu. Kazališnu karijeru je započeo upravo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine postao je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u  Zagrebu.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve