Donosimo ti recept za desert koji savršeno spaja laganu, nježno slatkastu kremu i osvježavajuću citrusnu notu. Ova panna cotta s ružičastim grejpom idealan je izbor nakon bogatog i težeg obroka jer je lagana, mirisna i totalno osvježavajuća! Dobar tek! ;)
SASTOJCI
- slatko vrhnje 500 ml
- šećer 50 g
- želatina 5 g
- mahuna vanilije 0,50 kom
UMAK OD RUŽIČASTOG GREJPA
SASTOJCI
- ružičasti grejp 4 kom
- sok od naranče 8 žlica
- šećer 4 žlica
- maslac 1 žlica
- vanilin šećer 1 kom
- cimet 1 prstohvat
- šlag
- listići svježe mente
POSTUPAK
- Polovicu mahune vanilije prereži po duljini, sastruži sjemenke i sve zajedno ddoaj u slatko vrhnje. Dodaj šećer i zakuhaj.
- Želatinu rastopi u hladnoj vodi pa omekšanu dodaj u kipuće slatko vrhnje. Makni s vatre, izvadi mahunu vanilije. Kad se prohladi ulij u kalupe i ostavi preko noći u hladnjaku.
- Jedan grejp ocijedi, a ostala 3 oguli i izreži čisto 'meso' grejpa bez bijele kožice (kao filete). Meso grejpa pomiješaj sa sokom od naranče, piše Miss7.
- U tavi na laganoj vatri karameliziraj šećer, a kad dobije lijepu smećkastu boju, dodaj komade grejpa sa sokom od naranče i malo propirjaj. Dodaj i sok od grjpa. Lagano umiješaj kockice hladnog maslaca umak više ne smije kuhati. Dodaj vanilin šećer i malo cimeta u prahu.
- Ohlađenu panna cottu prelij toplim ili hladnim umakom i po želji šlagom i nasjeckanim listićima metvice.
@finimini.podravka Ovo je navodno najbolji način za jesti ramen Noodlese prema internetu! Yaay or naay? 🤩🍜 #finimininoodles #finimini #viral #ramenhack ♬ original sound - Fini-Mini
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.