Ako tražite neki novi recept za ukusnu i osvježavajuću tortu, ne brinite - vaša potraga je gotova. Ovaj jednostavan i brz recept će vas ostaviti bez teksta pa ćete uzeti sastojke u ruke i baciti se na pripremu. Uživajte!
Svi ste već čuli za mileram tortu koja je čisto savršenstvo. Pomalo podsjeća na cheesecake, samo što je priprema ove torte puno jednostavnija, piše MissGastro.
Sve što trebate je slijediti ovaj recept i tako si zasladiti dan ili možda vikend? Evo što će vam biti potrebno za pripremu deserta:
Ovo su sastojci koji će vam biti potrebni:
Za tijesto:
- 250 g brašna
- 100 g šećera
- 1 vrećica praška za pecivo
- 1 vrećica vanilin šećera
- 80 g maslaca
- 1 jaje
Za kremu:
- 1/2 l mlijeka
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g milerama
- 450 g šumskog voća
- 1 crveni preljev za tortu
Ovo je postupak kojeg trebate slijediti:
- U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i vanilin šećer te dodajte maslac i jedno jaje. Rukama umijesite tijesto i oblikujte ga u kuglu. Tijesto zamotajte u prozirnu foliju te ga stavite u hladnjak da se ohladi sat vremena.
- Hladno tijesto na radnoj površini razvaljajte na pola centimetra debljine i njime obložite okrugli kalup za pečenje. Obložite stijenke kalupa, ne samo dno. Kalup s tijestom stavite u hladnjak.
- U loncu zagrijte mlijeko, dodajte prah za puding i šećer te kada smjesa postane gusta, maknite ju sa štednjaka. U vruću smjesu umiješajte mileram i sve skupa prebacite u kalup obložen tijestom.
- Smrznuto šumsko voće posipajte po površini torte i sve zajedno stavite peći 45 minuta u pećnicu zagrijanu na 170 stupnjeva Celzijevih.
- Kada je torta gotova izvadite ju iz pećnice te pripremite crveni preljev za tortu prema uputama na pakiranju. Tortu završite preljevom dok je još topla i ostavite da se ohladi u hladnjaku barem tri sata prije posluživanja.
I, kada se 'bacate na pripremu ove slastice?
Poslušajte novu JoomBoosovu navijačku pjesmu!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ivana76
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.