Ako ste u potrazi za osvježavajućim ljetnim desertima, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za lagani cheesecake s kokosom koji ćete apsolutno obožavati. Na vama je samo da se bacite na pripremu pa uživate u ovoj torti!
Sastojci:
Za podlogu
- 200 g petit keksa
- 80 g maslaca
- 2 jušne žlice kokosa
Za kremu
- 500 g mascarponea
- 300 g namaza od kokosa
- 400 ml slatkog vrhnja
- 100 g oljuštenih badema
- 1 mljevena želatina
Za ganache:
- 100 ml slatkog vrhnja
- 150 g bijele čokolade
Priprema:
Kekse sameljite pa ih pomiješajte s rastopljenim maslacem i dobro utisnite u kalup za torte. Stavite u hladnjak dok pripremate kremu. Kako piše Miss7 Gastro, za kremu pomiješajte mascarpone i namaz od kokosa pa dodajte slatko vrhnje i miksajte dok ne dobijete čvrstu smjesu.
Dodajte bademe koji mogu biti cijeli, ali ih možete i nasjeckati. Želatinu pripremite prema uputama s vrećice pa ju maknite s vatre i miješajte dok se malo ne ohladi. Dodajte ju kremi i sve skupa sjedinite pjenjačom. Kremu prelijte preko podloge i ostavite u hladnjaku barem tri sata.
Kada se torta ohladila, pripremite ganache. Ganache ćete pripremiti tako što ćete slatko vrhnje zagrijati do vrenja, ali morate paziti da ne bude kipuće. Vrhnje prelijte preko čokolade i miješajte dok se čokolada ne otopi. Prelijte preko torte i ostavite u hladnjaku preko noći.
Tortu ukrasite po želji pa poslužite.
Uživajte!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.