Ovaj kolač ima sve: svježinu, boju, miris i jednostavnost. Svi ga primijete i zavole. Pink limunada u obliku kolača? Da! Sočan biskvit, svilenkasta krema i vesela ružičasta boja. Savršen za rođendane, piknike ili kad ti jednostavno treba nešto slatko i vedro.
BISKVIT SASTOJCI
- brašno 2,50 šalica
- sol 0,50 žličica
- prašak za pecivo 2,50 žličica
- maslac 0,75 šalica
- šećer 1,50 šalica
- jaje 4 kom
- koncentrat soka limuna 0,25 šalica
- sok od limuna 2 žlica
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- mlijeko 0,50 šalica
- jestiva boja
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 175 °C.
- Namasti kalup dimenzija 33x23x5 cm maslacem i ostavi sa strane, miss7.
- Pripremi biskvit: U srednjoj zdjeli izmiješaj brašno, sol i prašak za pecivo. Ostavi sa strane.
- U zdjeli miksera s nastavkom za miješanje miksaj maslac i šećer dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
- Dodaj jaja, koncentrat limunade, limunov sok i vaniliju. Miješaj dok se sve ne sjedini.
- Dodaj pola mješavine brašna i pola mlijeka. Promiješaj, zatim dodaj ostatak brašna i mlijeka. Miješaj dok smjesa ne postane glatka. Po želji dodaj 2 kapi prehrambene boje za ružičasti ton.
- Rasporedi smjesu ravnomjerno u pripremljeni kalup.
- Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 30–35 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ohladi u potpunosti.
KREMA SASTOJCI
- maslac 0,50 šalica
- krem sir 170 g
- sol 0,25 žličica
- koncentrat soka limuna 0,25 šalica
- sok od limuna 1 žlica
- šećer u prahu 3 šalica
- jestiva boja
POSTUPAK
- Pripremi kremu dok se biskvit hladi: U zdjelu miksera stavi maslac, krem sir, sol, koncentrat limunade, limunov sok i šećer u prahu. Miksaj dok ne dobiješ glatku kremu.
- Dodaj 2-3 kapi ružičaste prehrambene boje i umiješaj dok se ravnomjerno ne oboji.
- Ravnomjerno premaži ohlađeni kolač kremom. Dekoriraj po želji.
- Nareži na kvadrate i posluži.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.