Ako ste u potrazi za laganim, osvježavajućim desertima, ali ipak ne želite previše odmicati od klasike, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za tiramisu od maline za koji smo sigurni da ćete ga obožavati
Sastojci:
- 6 žumanjaka
- 170 g šećera
- 300 ml vrhnja za šlag
- 500 g mascarponea
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 150 ml desertnog vina
- 24 piškote
- 350 g malina
Priprema:
Na pari zakuhajte žumanjke i šećer i brzo miješajte dok ne dobijete blijedu smjesu koja je udvostručila volumen. Maknite s vatre i, kako piše BBC Good Food, miješajte još jednu do dvije minute dok se krema ne rashladi.
U drugoj posudi miksajte vrhnje za šlag, mascarpone i ekstrakt vanilije dok ne dobijete jednoličnu, čvrstu smjesu. Dobivenu smjesu nježno umiješajte u kremu sa žumanjcima i šećerom.
Piškote do pola (uzdužno) umočite u desertno vino i poslažite ih na podlogu na kojoj želite da bude vaš tiramisu. Preko piškota namažite debeli sloj kreme i poslažite više od pola malina i blago ih utisnite u kremu. Preko toga ponovno poslažite piškote koje ste do pola umočili u vino, namažite kremom i posložite ostatak malina.
Prekrijte kolač poklopcem za torte i ostavite u hladnjaku na barem dva sata.
Nakon dva sata, tiramisu izvadite iz hladnjaka, pospite ga šećerom u prahu i poslužite.
Uživajte u ovom osvježavajućem desertu!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.