Jesen nam je već pred vratima, a s njom nam počinje i sezona slasnih bundeva koje možemo pripremati na razne načine. Jedan od tih načina je i sočni kruh od bundeve kojemu nećete moći odoljeti. Odlična stvar je i to što će vam cijela kuća mirisati apsolutno savršeno
Sastojci:
Za kruh
- 250 g brašna
- 200 g šećera
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice pumpkin pie mješavine začina (cimet, đumbir, korijander, muškatni oraščić, klinčić)
- 150 g maslaca
- 2 jaja
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 400 g pirea od bundeve
- Po želji: chia sjemenke, orašidi ili sušeno voće
Za preljev
- 100 g krem sira
- 55 g maslaca
- 4 žlice mlijeka
- 2 žličice ekstrakta vanilije
- 120 g šećera u prahu
Priprema:
Bundevu narežite na kriške i pecite ju na 200 stupnjeva oko sat vremena, odnosno dok ne omekša. Kada je bundeva pečena, od nje štapnim mikserom napravite pire. Nakon toga, kako piše Miss7 Gastro, u jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, a pire od bundeve, maslac i jaja pomiješajte u drugoj posudi.
Suhe sastojke dodajte u smjesu s bundevom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji dodajte chia sjemenke, orašaste plodove ili suho voće.
Prelijte smjesu u kalup za kruh koji ste prethodno premazali maslacem i pecite 50-ak minuta na 180 stupnjeva odnosno dok čačkalica zabodena u kruh ne izađe suha.
Dok se kruh peče, napravite preljev tako što ćete sve sastojke sjediniti mikserom. Kada je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi.
Nakon što se kruh ohladio, prelijte ga preljevom, posipajte orašastim plodovima i poslužite.
Uživajte u ovoj jesenskoj poslastici!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.