Prvi 413 pregleda 21. rujna 2022.

Ovaj sočni kruh od bundeve prava je jesenska poslastica

canva

Jesen nam je već pred vratima, a s njom nam počinje i sezona slasnih bundeva koje možemo pripremati na razne načine. Jedan od tih načina je i sočni kruh od bundeve kojemu nećete moći odoljeti. Odlična stvar je i to što će vam cijela kuća mirisati apsolutno savršeno

Sastojci:

Za kruh

  • 250 g brašna
  • 200 g šećera
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice pumpkin pie mješavine začina (cimet, đumbir, korijander, muškatni oraščić, klinčić)
  • 150 g maslaca
  • 2 jaja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 400 g pirea od bundeve
  • Po želji: chia sjemenke, orašidi ili sušeno voće

Za preljev

  • 100 g krem sira
  • 55 g maslaca
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • 120 g šećera u prahu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kyra (@kyrasgoodeats)

Priprema: 

Bundevu narežite na kriške i pecite ju na 200 stupnjeva oko sat vremena, odnosno dok ne omekša. Kada je bundeva pečena, od nje štapnim mikserom napravite pire. Nakon toga, kako piše Miss7 Gastro, u jednoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, a pire od bundeve, maslac i jaja pomiješajte u drugoj posudi. 

Suhe sastojke dodajte u smjesu s bundevom i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Po želji dodajte chia sjemenke, orašaste plodove ili suho voće. 

Prelijte smjesu u kalup za kruh koji ste prethodno premazali maslacem i pecite 50-ak minuta na 180 stupnjeva odnosno dok čačkalica zabodena u kruh ne izađe suha.

Dok se kruh peče, napravite preljev tako što ćete sve sastojke sjediniti mikserom. Kada je kruh pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Nakon što se kruh ohladio, prelijte ga preljevom, posipajte orašastim plodovima i poslužite.

Uživajte u ovoj jesenskoj poslastici!

Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!

 | Autor:

Tvoja reakcija?