Prvi 690 pregleda 20. svibnja 2022.

Ove aplikacije moraš imati na svom mobitelu!

Bilo da pametne telefone koristimo za društvene mreže, gejming, neumorno scrollanje po internetu ili fotkanje, ovi čudesni digitalni pomoćnici tu su da nam olakšaju brojne segmente naših života, ali da nas pritom i dobro zabave

Nova Samsung A serija pametnih telefona okuplja fantastičan trio – Galaxy A13, A33 5G i A53 5G, koji spaja praktičan i moderan dizajn s nikad snažnijim performansama. Top kamere, dugotrajna baterija i čist zaslon samo su neke od odlika koje ovu seriju uređaja čine izvrsnim odabirom, no dobre aplikacije ono su što će vaše iskustvo korištenja podići na višu razinu. Upravo zato, u nastavku vam donosimo izbor od pet popularnih aplikacija koje morate imati na svom pametnom telefonu!

POGLEDAJTE VIDEO:

1. TikTok

Ok, ok, znamo – tko još u 2022. godini nema TikTok aplikaciju na svom pametnom telefonu? Od kad je prvi put predstavljen 2015. godine, TikTok je zaludio svijet. Društvena mreža novih generacija, ovu aplikaciju do danas je skinulo preko milijardu korisnika pa ako kojim slučajem vi niste među njima požurite u Play Store i uronite u svijet TikTok zabavnih videa, kreativnih trendova pa sve do brutalnih tranzicija.

 | Autor:

Vrhunske kamere nove Galaxy A serije pobrinuti će se da tehnički dio vašeg sadržaja izgleda besprijekorno, a za kreativu ćete se ipak morati pobrinuti sami. A ako ste među onima koji content žele samo gledati, a ne i stvarati, Super AMOLED zaslon pružiti će vam jasni i glatki prikaz gdje god da se nalazili.

2. DuckDuckGo

Privatnost u digitalnom svijetu svakim je danom sve bitnija. Tržištem web preglednika dominiraju velika imena kao što su Mozilla Firefox, Internet Explorer i Google Chrome, no za sve one koji svoju digitalnu privatnost shvaćaju nešto ozbiljnije postoje alternative koje nude brojne dodatne mogućnosti. Jedna od alternativa je i aplikacija simpatičnog imena DuckDuckGo.

Temeljena na Google Chromium bazi koda, ova minimalistička aplikacija donosi domet i brojne pogodnosti nekih od najboljih web preglednika zajedno s dodatnim opcijama koje vam mogu pomoći da svoje online aktivnosti zadržite samo za sebe. DuckDuckGo automatski koristi najvišu razinu enkripcije dostupne za stranicu na kojoj se u tom trenutku nalazite, a dodatna prednost je i mogućnost izbjegavanja trackera koji bilježe vaš digitalni promet u svrhu generiranja reklama. Ako priželjkujete nešto drugačije iskustvu surfanja internetom, definitivno probajte DuckDuckGo.

3. FaceApp

Ponekad kameru na pametnom telefonu koristimo za korisne stvari kao što je fotkanje prezentacije ili nekih podsjetnika, no ponekad nam ona služi za čistu zabavu. A malo toga je zabavno kao mijenjanje svojeg lica na najmaštovitije i smiješne načine. Selfie na kojem izgledate kao pred penziju? Ili možda baš suprotno, želite se pomladiti toliko da vidite kako bi izgledali kao mala beba? FaceApp aplikacija omogućava korisnicima da koriste razne filtere preko svojih fotki i da se pri tome dobro zabave.

 | Autor:

Zanimljivost je da ova aplikacija koristi neuralne mreže i umjetnu inteligenciju kako bi što realnije prikazala željene promjene na vašem licu i iskreno vas nasmijala. Uz Galaxy A53 5G i njegovu prednju kameru od 32 MP možete biti sigurni da će podloga za filtere biti u vrhunskoj kvaliteti. Ako ipak niste pronašli željeni filter na FaceAppu – tu je i Fun Mode način rada kao dodatni izvor zabave koji dolazi s novom A serijom uređaja.

4. Adobe Lightroom

Većini nas kamere su glavni adut naših pametnih telefona te ih svakodnevno koristimo za brojne aktivnosti – od onih manje omiljenih poput obaveza za školu/faks pa sve do zabave. Dobra kamera svakako je jedan od preduvjeta za dobru fotku, no ima nešto i u njihovoj obradi. Adobe Lightroom jedna je od najpoznatijih aplikacija za uređivanje fotki, a od nedavno ju na svom mobilnom uređaju možete koristiti potpuno besplatno.

 | Autor:

Iako je kamera Galaxy A53 5G pametnog telefona opremljena VDIS tehnologijom koja osigurava oštar i stabilan foto/video content, skinite Lightroom i poigrajte se s uređivanjem omiljenih fotki na svom pametnom telefonu za rezultate dostojne profesionalaca. E da, fora stvar kod nove A serije je i to ako vam je u kadru ostao neki neželjeni gost (ili možda bivši dečko) uvijek ga možete izbaciti i prije uređivanja fotke s Object eraser opcijom. Brutalan feed za društvene mreže vam je osiguran!

5. OneDrive

Možda se pitate kako je OneDrive završio na ovoj listi? Nakon zabavnih aplikacija, OneDrive se čini kao da je promašio cijelu kategoriju, no to ne mora biti nužno tako. Iako možda nema zabavni faktor kao TikTok ili FaceApp, OneDrive izrazito je korisna platforma koja vam omogućava da povežete sve svoje podatke i materijale na jedno mjesto – i to digitalno.

Bez obzira što Galaxy A33 5G i A53 5G nude mogućnosti pohrane od impresivnih 128 ili 256 GB  ponekad vam jednostavno treba još mjesta ili samo želite svoje fotografije, videe i datoteke pospremiti negdje drugdje što je super način za 'rasteretiti' svoju pohranu na pametnom telefonu za dodatne fora aplikacije! Osim što je OneDrive vrlo praktična platforma, Samsung je pripremio i super pogodnost pa s Galaxy A33 5G ili A53 5G pametnim telefonima možete uživati u 6 mjeseci OneDrive pohrane od 100 GB.

 | Autor:

Dobre aplikacije život znače, a osim ovih pet koje smo naveli, putem Google Play ili Galaxy Store platforme ih možete naći još tisuće. Neke su korisnije i zanimljivije od drugih, no sigurni smo da će među brojnim dostupnim aplikacijama svatko pronaći upravo ono što mu/joj treba. Također, kul stvar je što uz Galaxy A33 5G i A53 5G dobivate i dva mjeseca besplatnog probnog razdoblja za korištenje YouTube Premiuma pa možete nesmetano uživati u omiljenim videima.

Promocija traje do 1. ožujka 2023., a ostale detalje saznajte na linku. Zaključno, uz odlične pametne telefone iz Galaxy A serije i njihove vrhunske značajke pola posla je već riješeno, a na vama je da odlučite kojim aplikacijama ćete napuniti svoj pametni telefon.

Tvoja reakcija?