Prvi 2635 pregleda 04. siječnja 2024.

Ove niskokalorične cimet rolice uvijek ispadnu savršeno!

canva

Ako obožavate cimet rolice, ali ste u novoj godini odlučili malo 'pripaziti' s unosom slastica i tražite nešto manje kalorične varijante omiljenih deserata, evo ideje. Josipa s TikToka otkrila je recept za svoje niskokalorične cimet rolice koje baš svaki put savršeno ispadnu. Evo što će vam sve trebati za pripremu i kako ih najlakše pripremiti!

Sastojci za tijesto:

  • 2 šalice brašna
  • 1 šalica grčkog jogurta
  • vrećica praška za pecivo

Sastojci za nadjev:

  • 20 grama maslaca
  • agavin sirup ili med po želji
  • cimet po želji

Kako ih napraviti?

@joxy_cooks Iskreno okus je identican kao kod onih visokokaloričnih opcija, tako da meni vise nema povrata na nju 👌🏻 Sastojci: 2 šalice Brašna 1 šalica grčkog jogurta 1 prašak za pecivo Poveži u tijesto, razvaljaj u pravokutik. Fil: 20 g maslaca Agavin sirup Cimet Omekšali maslac sjediniti sa ostalim sastojcima i premazati na razvaljano tijesto. Oblikujemo roladu i režemo sa koncem za zube. Peće se oko 25 min na 185 stupnjeva. #joxy_cooks #fyp #balkan #cimetrolice ♬ original sound - JOSIPA | cook&clean

  1. Sve sastojke za tijesto povežite u jednoj zdjeli i dobro zamijesite dok ne dobijete glatko tijesto.
  2. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini u oblik pravokutnika.
  3. Omekšali maslac pomiješajte s agavinim sirupom ili medom te cimetom pa sve premažite po razvaljanom tijestu.
  4. Zarolajte sve zajedno i režite rolice debljine oko 3 centimetra.
  5. Stavite rolice na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje i pecite ih oko 25 minuta na 180 stupnjeva.
  6. Odmah kad se ispeku ih možete premazati 'kremom' od grčkog jogurta zaslađenog medom da budu još sočnije!

Dobar tek i uživajte! 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°