Ako ste u potrazi za brzim i jednostavnim receptima za ručak koji će, bez obzira na brzinu pripremanja biti preukusan, na pravom ste mjestu jer vam u nastavku donosimo recept za zapečene njoke koji su gotovi za samo 30 minuta
Sastojci:
- 1 žlica maslinovog ulja
- 3 češnja češnjaka
- 1 veliki luk
- 700 g pasirane rajčice
- 1 žličica meda
- 80 g baby špinata
- sol i papar
- 800 g svježih njoki
- 300 g mozzarelle
- 25 g svježeg bosiljka
- Naribani parmezan za posluživanje
Priprema:
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, dodajte sitno sjeckani luk i protisnuti češnjak pa dinstajte dok luk ne omekša. Na to dodajte rajčicu, med, špinat i njoke koje ste skuhali do pola. Kako piše Miss7, dinstajte oko pet minuta dok se sastojci ne sjedine i špinat ne počne venuti pa dodajte svježi bosiljak i mozzarellu natrganu na komadiće.
Pripremljeno jelo prebacite u vatrostalnu posudu i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva ili dok ne poprimi zlaćanu boju. Poslužite dok je još vruće i posipajte ribanim parmezanom.
Uživajte u ovom brzom i ukusnom ručku!
Nabavi svoj primjerak ljetnog JoomBoos Videostar magazina!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.