Prvi 353 pregleda 20. svibnja 2019.

Ovih bendova smo se bojali kao mali. Danas ih obožavamo

screenshot/youtube/HRT

Napravili smo svoj popis, ali nam slobodno piši u komentare koji bend je tebi bio noćna mora, a možda ga se nismo sjetili

Rammstein je prije par dana objavio novi album nakon dugih 10 godina. Opet su brutalni, opet su genijalni, opet nisu radili album samo da naprave album nego su ga radili sa stilom. U svom stilu. No, recenzije albuma možete čitati svuda na internetu, one koje su pisali veći glazbeni znalci od nas, tako da o tome nećemo puno. 

Ono na što nas je Rammsteinov novi album podsjetio je jedna prilično zanimljiva crtica iz djetinjstva većine nas. Kad smo bili puno mlađi, Rammstein nam je bio više strašan nego genijalan, a onda kad smo odrasli smo shvatili da je to jedan od najvećih bendova ikad. Kad smo krenuli uspoređivati Rammsteine s nekim drugim bendovima, skužili smo da je bilo još takvih koji su nam bili jako bizarni i neshvatljivi. 

Danas sve te bendove slušamo svaki dan i trebalo nam je to odrastanje da shvatimo kolika su zapravo fantastični i čarobni. Napravili smo popis svih bendova kojih smo se kao mali bojali, a danas njihove stvari opsesivno preslušavamo.

1. Rammstein

Ova ekipa je oduvijek imala toliko bizarne stvarčine čiji su nam spotovi bili ekvivalent horor filmovima, a onda smo malo odrasli i shvatili koja je zapravo poruka tih spotova. I koliko je ovaj bend velik.

2. Slipknot

Ovaj metal bend nam je uglavnom bio prejeziv zbog maski koje nose. Točka. Okej, njihov zvuk je dosta brutalan i snažan, ali su nam više vizualno nekad predstavljali mini noćnu moru. Danas ih volimo, iako su otada malo promijenili i sastav.

3. Marilyn Manson

Koje dijete se nije plašilo Mansona? Ovaj kontroverzni pjevač imao je svojih bizarnih momenata, njegovi koncerti su daleko od onoga što se 'viđa svaki dan', a njegov imidž je, ma, znate i sami. Ali, daleko od toga, njegova glazba je umjetnost. Bez obzira na sve njegove skandale.

4. Kiss

Ovaj kultni bend bio je jedan od prvih koji se šminkom transformirao u nekad materijale za naše bizarne snove, iako nam njihova glazba nikad nije bila strašna. Samo njihova pojava.

5. HIM

Svi smo imali te dark faze, neki u osnovnoj, a neki u srednjoj školi, a tad smo svi slušali HIM. Dobro, iako su oni realno namanje jezivi od svih na popisu, nekako su nam njihove stvari oduvijek bile malo pomaknute. Iako smo ih oduvijek voljeli.

6. Die Antwoord

Iako više nismo bili baš toliko mali kad se ovaj bend pojavio, svejedno su bili bizarni. Nisu bili baš pojava koja je uobičajena na sceni, ali zapravo su genijalci. To smo s vremenom shvatili.

7. Prodigy

Ovaj kultni elektro bend nam je zapravo bio strašan samo zbog glavnog vokala, Keitha Flinta, njegovih ludih frizura, jezika i piercinga.

8. Tool

Ovaj art rock bend čije su stvari nešto najbolje ikad oduvijek radi užasno bizarne spotove koje u isto vrijeme želiš gledati, ali ih želiš i prestati gledati. 

9. Nine Inch Nails

Opet, samo pogledajte ovaj spot. Bit će vam sve jasno ako ga još niste vidjeli.

Koji je bend tebi bio noćna mora, a danas ga obožavaš?

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    hahahah predobro :O