Prvi 962 pregleda 01. svibnja 2019.

Ovo je najopasnije mjesto za sjediti u autu!

unsplash/ilustracija

Hoćeš li i dalje vikati 'Shotgun' prije ulaska u auto? Vjerojatno da nakon što ovo pročitaš

Novo istraživanje je pokazalo kako su u prometnim nesrećama u većoj opasnosti putnici koji sjede na stražnjim sjedalima u autima. Iako možda zvuči iznenađujuće, postoji objašnjenje.

Svima, pa čak i najvećim neznalcima kad je riječ o automobilima, dobro su poznati zračni jastuci. Istraživanje stoga i tvrdi kako proizvođači rade na poboljšanju sigurnosti vozača i suvozača, ali kao da zaboravljaju suputnike koji se voze na stražnjim sjedalima, piše iflscience

via GIPHY

U 117 prometnih nesreća koje su znanstvenici istraživali, suputnici sa stražnjih sjedala su imali ozbiljnije ozljede od vozača. Najčešće je riječ o ozljedama glave i prsa. Znanstvenici tvrde kako je razlog tome, osim zračnih jastuka, i činjenica da pojasevi na stražnjim sjedalima nisu jednako izdržljivi. 

Hoće li ovo istraživanje potaknuti proizvođače da se dodatno pozabave sigurnošću putnika na stražnjim sjedalima? Nadamo se.

 

Novi JoomBoos Videostar magazin napokon je vani i možete ga naći na svim kioscima! Ovoga puta čitajte još više priča, deset životnih ispovijesti, intervju s Chodom, saznajte sve o Savršenom spoju u kojem glumi i Baka Prase, novoj sezoni Prank'da i uživajte u poklonima, iznenađenjima, križaljkama i 19 precool postera koji dolaze u svakom broju!

 | Autor:

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • maya.visnjica

    Dobro je znati!!
  • mala_loodacha

    ovo je ful zanimljivo!