Prvi 2641 pregleda 13. lipnja 2021.

Ovo su 'pijane' jagode, slastica koja je osvojila internet

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva

Kombinacija ružičastog vina, jagoda i šećera nikako ne može biti pogrešna!

Ljeto nam je pred vratima, a s njim dolaze i ukusna jela i pića koja su već osvojila društvene mreže. Jedno od takvih poslastica su i 'pijane' jagode. Ako vam nije jasno kako je to moguće, evo - za sve je kriv rosé vino, piše Her.

Za ovaj ljetni desert su vam potrebna samo tri sastojka: rosé, jagode i šećer. Postupak je prejednostavan, preko jagoda prelijete vino i stavite da se mariniraju u hladnjaku od pola sata do sat vremena. Nakon toga ih izvadite van i ocijedite na papirnatom ubrusu. Jagode posložite u zdjelicu i po njima posipajte šećer.

Ovaj slasni recept možete iskoristiti i s mnogim drugim kombinacijama. Jagode možete staviti na torte, kolače, čaše od koktela...

U slast!

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

 

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°