Varivo od kiselog kupusa i suhog mesa će oduševiti sve ljubitelje tradicionalne hrane
Sastojci:
- 400 g svinjskog karea bez kostiju
- 100 g dimljene slanine
- 3 žličice maslaca
- 500 g krumpira
- 1 mrkva
- 3 glavice luka
- 1 crvena paprika
- 900 g rezanog kiselog kupusa
- sol i papar
- mljevena paprika
- 1-2 žlice raznih začina
- 2 pečenice (kobasice)
Priprema:
Meso isperi i posuši, pa ga, kao i slaninu, nareži na kocke te ih proprži na 2 žličice maslaca.
Krumpir i mrkvu oguli, 1 luk oljušti, papriku očisti pa sve nareži na kockice, s kupusom umiješaj u meso i propirjaj.
Dodaj 1 l vode, razne začine, mljevenu papriku i papar. Pusti da zavrije, poklopi i na laganoj vatri kuhaj 50-60 minuta.
S pečenica skini crijevo pa od punjenja oblikuj okruglice koje dodaš varivu 10 minuta prije kraja. Oljušti preostali luk te ga nareži na tanke kolutove, preprži na preostalom maslacu i prije posluživanja pospi po varivu.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.