Prvi 370 pregleda 04. travnja 2022.

Ovo su najbolji trenuci s ovogodišnjih Grammyja

STEVE MARCUS, MARIO ANZUONI/REUTERS/PIXSELL

Sinoć je, u Los Angelesu, održana dodjela glazbenih nagrada Grammy i, kako priliči jednoj svečanoj dodijeli nagrada, prošla je mirno i bez incidenata, a neki su glazbenici apsolutno briljirali

Kako piše The Guardian, sinoć je, u Los Angelesu, održana 64. po redu dodjela glazbenih nagrada Grammy i, za razliku od dodjele Oscara, prošla je prilično mirno i bez kontroverzi. "Slušat ćemo glazbu, plesat ćemo, nećemo nikoga prozivati", poručio je voditelj Trevor Noah odmah na početku dodjele. 

Osim što su s dodjele izostali nasilje i drama, nisu se previše spominjali niti pandemija niti politika. No, iznimka je ipak napravljena kada je puštena snimka ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog koji je, svim prisutnim celebrityjima, ali i cijelom svijetu, poslao emotivnu poruku o događanjima u njegovoj zemlji. 

Kada je riječ o dobitnicima nagrada, dominirali su pop pjevačica Olivia Rodrigo, R&B duo Silk Sonic te pjevač Jon Batiste. 

Olivia je osvojila Grammyje u kategorijama 'Najbolji pop album' za album 'Sour', 'Najbolji mladi izvođač' te u kategoriji 'Najbolji solo pop nastup' za nastup sa pjesmom 'Drivers License'.

Dvojac Silk Sonic osvojio je Grammyje u kategorijama 'Snimka godine' za spot 'Leave the door open', 'Pjesma godine' također za pjesmu 'Leave the door open', 'Najbolji R&B nastup' za istu ovu pjesmu te 'Najbolja r&B pjesma' također za pjesmu 'Leave the door open'.

Jon Batiste osvojio je pet nagrada i to u kategorijama 'Album godine' za album 'We are', 'Najbolja izvedba američkih korijena' za pjesmu 'Cry', 'Najbolja pjesma američkih korijena' također za pjesmu 'Cry', 'Najbolji soundtrack vizualnih medija' za pjesmu 'Soul' te 'Najbolji spot' za pjesmu 'Freedom'. 

"U ovo sam uvjeren u dubini svoje duše: ne postoji najbolji glazbenik, najbolji izvođač, najbolji plesač ili najbolji glumac. Umjetnost je subjektivna i može doći do ljudi u onom trenutku njihovih života kada im je najviše potrebna", poručio je Jon za kraj dodjele.

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?