Prvi 3644 pregleda 22. travnja 2022.

Ovo su tri recepta za najbolju 'overnight' zobenu kašu!

hanka_rainbow_fairy, live.love.peanuts/Instagram/Canva

Zobena kaša koja se priprema noć prije, odnosno odležana zobena kaša postala je omiljen doručak mnogih jer ne zahtijeva nikakvu pripremu tijekom jutra (kada svi uvijek žurimo), a iznimno je bogata nutrijentima koji našem tijelu osiguravaju najbolji početak dana

Zobena kaša jedna je od najboljih opcija za doručak. Zobene pahuljice bogate su mnogim nutrijentima, a možete ih kombinirati s gotovo svim sastojcima koji vam padnu na pamet - od svježeg voća do raznih namaza. Također, ono što je izvrsno kod zobene kaše je to što ju možete pripremiti i večer prije kako ujutro ne biste gubili svoje dragocjeno vrijeme. A kako bi vam uštedjeli još više vremena u potrazi za receptima, na She Finds smo pronašli tri recepta za 'overnight' zobenu kašu koja će vam, sigurni smo, postati omiljeni jutarnji obrok. 

1. Zobena kaša s bobičastim voćem

Sastojci:

  • Dvije žlice borovnica
  • Dvije žlice malina
  • Pet jagoda (nasjeckanih)
  • Jedna šalica zobenih pahuljica
  • Jedna šalica mlijeka (ili napitka od badema)
  • Dvije žlice grčkog jogurta
  • Žličica ekstrakta vanilije
  • Žličica meda

Priprema:

U jednu staklenu posudu (ili dvije manje ako vam je ova količina previše za jedan obrok) stavite voće, zobene pahuljice, mlijeko, grčki jogurt, ekstrakt vanilije i med pa promiješajte dok se sve ne sjedini. Na vrh dodajte još malo voća, poklopite posudu i ostavite u hladnjaku preko noći. 

2. Zobena kaša s maslacem od kikirikija i chia sjemenkama

Sastojci: 

  • Jedna šalica zobenih pahuljica
  • Tri žlice chia sjemenki 
  • Prstohvat soli
  • Žličica ekstrakta od vanilije
  • Tri žlice maslaca od kikirikija
  • Tri žlice meda ili javorovog sirupa
  • Jedna i pol šalica bademovog mlijeka (ili običnog)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lexi (@lunch_w_lexi)

Priprema: 

Sve ove sastojke rasporedite u dvije manje staklenke, pomiješajte ih i ostavite preko noći u hladnjaku. Nakon što je zobena kaša preko noći 'odležala' u hladnjaku, možete joj dodati i svježe voće po želji kao što su banane, maline, borovnice, jabuke...

3. Zobena kaša s jagodama i čokoladom

Sastojci:

  • Pola šalice zobenih pahuljica
  • Pola šalice bademovog mlijeka (ili običnog)
  • Jedna žlica chia sjemenki 
  • Jedna žlica meda ili javorovog sirupa
  • Tri velike jagode
  • Jedna žlica sjeckane tamne čokolade

Priprema:

Sve sastojke osim jagoda pomiješajte i ostavite preko noći u hladnjaku. Prije nego što krenete jesti ovu kašu, nasjeckajte jagode i po želji dodajte još neko voće.

Uživajte u ovim prefinim i prezdravim obrocima!

 

Trkni na kiosk Tiska po svoj novi JoomBoos Videostar magazin!

 | Autor:

Tvoja reakcija?